TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet Puncsalagút
Puncsalagút
Recept Puncsalagút
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.3.2018

Puncsalagút

A puncsos sütemények sokak tetszését elnyeri. Legutóbb a puncsalagutat készítettem el, ami talán formában is eltér a klasszikus, megszokott süteményektől. Az elkészítése nem a leggyorsabb, de a végeredmény annál jobb! Két adag tésztára van szükség, ami közül az egyiket ételfestékkel megszínezzük. Szükségünk van még egy alagút formára is (ha nincs, akkor az őzgerinc sütőforma is tökéletesen megteszi), na meg egy kis fantáziára a díszítéshez. Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
350 g
kristálycukor
380 g
rétesliszt
200 ml
tej
175 ml
napraforgóolaj
1 csomag
sütőpor
5 csepp
piros ételfesték

Szirup:

100 ml
víz
100 ml
rum
150 g
mazsola
5 csepp
piros ételfesték
50 g
kristálycukor

Krém:

1 és 1/2 csomag
vanília ízű pudingpor
700 ml
tej
100 g
kristálycukor
100 g
vaj

Szükségünk lesz még:

50 g
csokoládé
bolti puncsos öntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Két 35 x 11 cm-es tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tésztához a tojássárgát a cukor felével habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk az olajat, a tejet, a cukor másik felét. végül a sütőporral elkevert lisztet is. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
  3. A tésztát két részre osztjuk, kb. 1/3 és 2/3. A kisebbik tésztaadaghoz hozzáadjuk az ételfestéket, majd mindkét tésztát tepsibe öntjük (külön-külön), végül a tésztákat 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
  4. A világos tésztát konyharuhára tesszük és felcsavarjuk. A rózsaszín tésztát apró kockára vágjuk.
  5. Elkészítjük a szirupot: minden hozzávalót edénybe teszünk és felforraljuk. A szirupba beletesszük az apróra vágott rózsaszín kockákat.
  6. Előkészítjük az alagút formát. Kibéleljük a világos fóliával úgy, hogy a maradék tészta az egyik felén lelógjon, majd ezt levágjuk és félretesszük. Ez a tésztalap képezi majd az alagút alját.
  7. Elkészítjük a krémet. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kissé kihűtjük, majd jó alaposan eldolgozzuk a puha vajjal és az ételfestékkel. Amikor már krémes állagú, belekeverjük a szirupot. Ezzel a krémmel töltjük meg az alagutat. A maradék fehér tésztalappal lefedjük.
  8. Hűtőszekrénybe tesszük és jól lehűtjük. Miután kivettük a formából, csokoládéval és puncsos öntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása