Puncsos kocka

Recept Puncsos kocka
KÜLDÖTT KÉPEK

Finom puncsos sütemény. Érdemes kipróbálni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1. korpusz:

4 dbtojás
100 gporcukor
200 grétesliszt
1 és 1/2 kv. kanálsütőpor
80 mltej
80 mlolaj
csipet

2. korpusz:

4 dbtojás
100 gporcukor
200 grétesliszt
1 és 1/2 kv. kanálsütőpor
50 ml tej
80 mlolaj
30 mlpuncs
1 és 1/2 kv. kanálpuncsos aroma
csipet

Puncs (30ml-t a 2. korpuszhoz és 30 ml-t az öntethez teszünk félre!):

350 mlszáraz vörösbor
350 ml1005-os narancslé
100 mlrum
50 mlcitromlé
125 gkristálycukor
100 mleperszirup
1/2 kv. kanálfahéj

Öntethez:

200 gporcukor
30 ml puncs
20 mlcitromlé

Kell még:

250 glekvár (eper, szilva, vagy ízlés szerint)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 32x20 cm-es formával dolgozunk. Az első korpuszhoz a tojást a porcukorral habosra verjük. Ez eltarthat egy darabig. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, ezzel is felverjük. Ezután kerül bele a sütőporral, sóval elkevert és átszitált liszt. Sima állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük, 180 fokon 20-20 percig sütjük, felső sütés módban. Az első korpuszhoz hasonlóan a másodikat is elkészítjük, ezt is megsütjük. A második tésztalaphoz akár ételfestéket is adhatunk. Mindkét tésztalapot kihűtjük, hosszában félbe vágjuk.
  3. A puncshoz a hozzávalókat edénybe tesszük, 15 perig főzzük, kihűtjük.
  4. Az egyik világos tésztalapot megkenjük a lekvárra, rátesszük az egyik rózsaszínű lapot, a puncs felével meglocsoljuk (30 ml belekerült már a rózsaszínű tésztába, 30 ml-t pedig félretettünk az öntethez). Lekvárral megkenjük, rátesszük a másik rózsaszínű tésztát, meglocsoljuk a maradék punccsal, ezt is megkenjük a lekvárral, majd a világos tésztával lefedjük.
  5. A tetejére nehezéket teszünk, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentetjük. A tetejét öntettel locsoljuk meg – ehhez a hozzávalókat kikeverjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás