32x20 cm-es formával dolgozunk. Az első korpuszhoz a tojást a porcukorral habosra verjük. Ez eltarthat egy darabig. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, ezzel is felverjük. Ezután kerül bele a sütőporral, sóval elkevert és átszitált liszt. Sima állagúra dolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük, 180 fokon 20-20 percig sütjük, felső sütés módban. Az első korpuszhoz hasonlóan a másodikat is elkészítjük, ezt is megsütjük. A második tésztalaphoz akár ételfestéket is adhatunk. Mindkét tésztalapot kihűtjük, hosszában félbe vágjuk.
A puncshoz a hozzávalókat edénybe tesszük, 15 perig főzzük, kihűtjük.
Az egyik világos tésztalapot megkenjük a lekvárra, rátesszük az egyik rózsaszínű lapot, a puncs felével meglocsoljuk (30 ml belekerült már a rózsaszínű tésztába, 30 ml-t pedig félretettünk az öntethez). Lekvárral megkenjük, rátesszük a másik rózsaszínű tésztát, meglocsoljuk a maradék punccsal, ezt is megkenjük a lekvárral, majd a világos tésztával lefedjük.
A tetejére nehezéket teszünk, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentetjük. A tetejét öntettel locsoljuk meg – ehhez a hozzávalókat kikeverjük.