TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet Puncsos kocka
Puncsos kocka
Recept Puncsos kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom puncsos sütemény. Érdemes kipróbálni.

TopPetra TopPetra    ·   13.2.2022

Puncsos kocka

Finom puncsos sütemény. Érdemes kipróbálni.

40 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1. korpusz:

4 db
tojás
100 g
porcukor
200 g
rétesliszt
1 és 1/2 kv. kanál
sütőpor
80 ml
tej
80 ml
olaj
csipet

2. korpusz:

4 db
tojás
100 g
porcukor
200 g
rétesliszt
1 és 1/2 kv. kanál
sütőpor
50 ml
tej
80 ml
olaj
30 ml
puncs
1 és 1/2 kv. kanál
puncsos aroma
csipet

Puncs (30ml-t a 2. korpuszhoz és 30 ml-t az öntethez teszünk félre!):

350 ml
száraz vörösbor
350 ml
1005-os narancslé
100 ml
rum
50 ml
citromlé
125 g
kristálycukor
100 ml
eperszirup
1/2 kv. kanál
fahéj

Öntethez:

200 g
porcukor
30 ml
puncs
20 ml
citromlé

Kell még:

250 g
lekvár (eper, szilva, vagy ízlés szerint)
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. 32x20 cm-es formával dolgozunk. Az első korpuszhoz a tojást a porcukorral habosra verjük. Ez eltarthat egy darabig. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, ezzel is felverjük. Ezután kerül bele a sütőporral, sóval elkevert és átszitált liszt. Sima állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük, 180 fokon 20-20 percig sütjük, felső sütés módban. Az első korpuszhoz hasonlóan a másodikat is elkészítjük, ezt is megsütjük. A második tésztalaphoz akár ételfestéket is adhatunk. Mindkét tésztalapot kihűtjük, hosszában félbe vágjuk.
  3. A puncshoz a hozzávalókat edénybe tesszük, 15 perig főzzük, kihűtjük.
  4. Az egyik világos tésztalapot megkenjük a lekvárra, rátesszük az egyik rózsaszínű lapot, a puncs felével meglocsoljuk (30 ml belekerült már a rózsaszínű tésztába, 30 ml-t pedig félretettünk az öntethez). Lekvárral megkenjük, rátesszük a másik rózsaszínű tésztát, meglocsoljuk a maradék punccsal, ezt is megkenjük a lekvárral, majd a világos tésztával lefedjük.
  5. A tetejére nehezéket teszünk, majd hűvös helyen egy éjszakát pihentetjük. A tetejét öntettel locsoljuk meg – ehhez a hozzávalókat kikeverjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása