TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet Puncsos szelet, akár a cukrászdában
Puncsos szelet, akár a cukrászdában
Recept Puncsos szelet, akár a cukrászdában
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.9.2016

Puncsos szelet, akár a cukrászdában

A legfinomabb puncsos sütemény, amit valaha készítettem. Ízre és külalakra is vetekszik a cukrászdában vásárolt süteménnyel. Nem hiába ez a neve: puncsos szelet, akár a cukrászdában.

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához - 3 x fehér réteg (mennyiség rétegenként, tehát 12 tojás)

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
langyos víz
4 ev. kanál
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Tésztához - 2 x rózsaszín réteg (mennyiség rétegenként, tehát 8 tojás)

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
langyos víz
4 ev. kanál
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
piros vagy rózsaszín ételfesték

Puncs:

500 ml
víz
500 g
kristálycukor
3 db
citrom leve
2 kv. kanál
puncsaroma
1 db
narancs leve

Továbbá szükség lesz:

Dr.Oetker puncs cukormáz
sárgabarack lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukrot a tojással habbá verjük, hozzáadjuk a vizet, lisztet és a sütőport. A rózsaszín tésztánál a tojáshoz és a cukorhoz hozzáadjuk az ételfestéket, habbá verjük, és ezután kerül bele a többi hozzávaló. Mindegyik tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük (3 fehér és 2 rózsaszín réteg).
  2. Puncs: a hozzávalókat egy edénybe tesszük és összefőzzük.
  3. Puncsos máz: a használati utasítás szerint elkészítjük a puncsos mázt.
  4. Kezdhetjük a rétegezést: az alsó fehér tésztalapot lekvárral megkenjük, és erre tesszük rá a rózsaszín tésztalapot, a tetejét pedig a punccsal meglocsoljuk. A következő fehér tésztalapot ismét megkenjük lekvárral, és a lekváros felével lefelé rárakjuk a rózsaszín puncsos tésztalapra. Újabb réteg lekvár következik, majd erre tesszük rá a második rózsaszín tésztalapot. Ezt is meglocsoljuk a punccsal, és rátesszük az utolsó, lekvárral megkent fehér tésztalapot.
  5. A sütemény tetejére egy nehezékkel teli tepsit rakunk. Ez lehet akár dobozos tej, akár könyvek, valami, ami a rétegeket lelapítja. A süteményt tetején legalább 4 órát hagyjuk a nehezéket. Ezután a sütemény tetejét megkenjük a puncsos mázzal, és megvárjuk, míg megköt. Végül a süteményt felkockázzuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása