TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Puncsos szelet Puncsos szelet
Puncsos szelet
Recept Puncsos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2022

Puncsos szelet

A cukrászdákban mindig kívánkozva néztem ezekre a gyönyörű kis rózsaszín kockákra. Aztán magam is elkészítettem, és azóta otthon is sütöm elég gyakran.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

14 db
tojás
14 evőkanál
porcukor
14 evőkanál
rétesliszt
2 csomag
sütőpor
500 ml
langyos víz
200 g
kristálycukor
1 db
narancs leve
1 db
citrom leve
1 evőkanál
ribizlilekvár
ízlés szerint
rum
kevés
puncs aroma
1 üveg
ribizlilekvár
2 csomag
puncsos öntet
100 ml
vörös szörp, pl. eper
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Összesen 3 db. tésztalapot készítünk, kettőt 4-4 tojásból, a harmadikat 6 tojásból. A több tojásból készült tésztát magasabb falú tepsiben kell sütni.
  2. 4 tojást, 4 kanál cukrot, 4 kanál lisztet és fél csomag sütőport használunk fel egy vékonyabb tésztához: a tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, egyenként a tojássárgát is belekeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon készre sütjük. Ugyanígy készítjük el a második vékonyabb tésztát is.
  3. Hasonló módon készítjük el a vastagabb tésztát is, de azt tovább kell sütni. Sütés alatt érdemes figyelni, minden sütő másképp süt. A tésztákat kihűtjük, kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt lehúzzuk.
  4. A sziruphoz 500 ml vizet 200 g cukorral felforraljuk. Amikor a cukor felolvadt, kihűtjük. Hozzáadunk 100 ml piros szörpöt, narancs és citrom levét, 1 kanál lekvárt, rumot, aromát. Akár piros ételfestéket is adhatunk hozzá.
  5. Az alsó, vékony tésztalapot lekvárral megkenjük, rátesszük a vastagabb tésztalapot. Ezt a kapott puncsos öntettel meglocsoljuk. Rátesszük a maradék vékony tésztát. Elkészítjük a puncsos öntetet a csomagoláson szereplő útmutató szerint, ráöntjük a felső szeletre. A tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Felszeletlejük, tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása