Puncsos szelet

Recept Puncsos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A cukrászdákban mindig kívánkozva néztem ezekre a gyönyörű kis rózsaszín kockákra. Aztán magam is elkészítettem, és azóta otthon is sütöm elég gyakran.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

14 dbtojás
14 evőkanálporcukor
14 evőkanálrétesliszt
2 csomagsütőpor
500 mllangyos víz
200 gkristálycukor
1 dbnarancs leve
1 dbcitrom leve
1 evőkanálribizlilekvár
ízlés szerintrum
kevéspuncs aroma
1 üvegribizlilekvár
2 csomagpuncsos öntet
100 mlvörös szörp, pl. eper

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Összesen 3 db. tésztalapot készítünk, kettőt 4-4 tojásból, a harmadikat 6 tojásból. A több tojásból készült tésztát magasabb falú tepsiben kell sütni.
  2. 4 tojást, 4 kanál cukrot, 4 kanál lisztet és fél csomag sütőport használunk fel egy vékonyabb tésztához: a tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot, egyenként a tojássárgát is belekeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon készre sütjük. Ugyanígy készítjük el a második vékonyabb tésztát is.
  3. Hasonló módon készítjük el a vastagabb tésztát is, de azt tovább kell sütni. Sütés alatt érdemes figyelni, minden sütő másképp süt. A tésztákat kihűtjük, kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt lehúzzuk.
  4. A sziruphoz 500 ml vizet 200 g cukorral felforraljuk. Amikor a cukor felolvadt, kihűtjük. Hozzáadunk 100 ml piros szörpöt, narancs és citrom levét, 1 kanál lekvárt, rumot, aromát. Akár piros ételfestéket is adhatunk hozzá.
  5. Az alsó, vékony tésztalapot lekvárral megkenjük, rátesszük a vastagabb tésztalapot. Ezt a kapott puncsos öntettel meglocsoljuk. Rátesszük a maradék vékony tésztát. Elkészítjük a puncsos öntetet a csomagoláson szereplő útmutató szerint, ráöntjük a felső szeletre. A tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Felszeletlejük, tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás