Puncsos tekercs cukros öntettel és csokoládéval

Ha nekem a finomat valamivel párosítanom kéne, akkor az biztos, hogy elsőként a puncsos tekercs cukros öntettel és csokoládéval az első, ami eszembe jut. A tekercs nemcsak rendkívül finom, hanem egyben rendkívül mutatós is. A legjobb az egészben, hogy kevesebb, mint egy óra alatt elkészül. A két tésztalap és az öntetek elkészítése is pofon egyszerű, így akár kezdő szakácsok is megbirkóznak a recepttel. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 14.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Puncsos tekercs cukros öntettel és csokoládéval

Hozzávalók

1. tésztalap:
6 dbtojás
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt
2. tésztalap:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanál rétesliszt
Puncs:
1/2 bögrevíz
1/2 bögreporcukor
ízlés szerint rum
piros ételfesték
Öntet:
300 gporcukor
3 ev. kanálmeleg víz
3 ev. kanál rum
Szükségünk lesz még:
ribizlilekvár
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. Mindkét tésztalapot elkészítjük és külön-külön megsütjük: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgát, majd óvatosan belekeverjük a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 200 fokon 8 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a puncsot: a vizet, porcukrot edénybe tesszük, addig melegítjük és keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezitán hozzáadjuk a rumot és az ételfestéket.
  3. Az öntethez szintén elkeverjük a hozzávalókat.
  4. Kezdetét veszi a rétegezés: az még meleg első tésztalapot megkenjük a lekvárral. Lefedjük a második tésztalappal, amit meglocsolunk a punccsal, majd ezt is megkenjük a lekvárral. Felcsavarjuk, leöntjük a cukros-rumos öntettel.
  5. Csokiöntettel díszítjük.