Puncsos tekercs cukros öntettel és csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok, Legjobb desszertek, Puncsos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha nekem a finomat valamivel párosítanom kéne, akkor az biztos, hogy elsőként a puncsos tekercs cukros öntettel és csokoládéval az első, ami eszembe jut. A tekercs nemcsak rendkívül finom, hanem egyben rendkívül mutatós is. A legjobb az egészben, hogy kevesebb, mint egy óra alatt elkészül. A két tésztalap és az öntetek elkészítése is pofon egyszerű, így akár kezdő szakácsok is megbirkóznak a recepttel. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok, Legjobb desszertek, Puncsos szelet
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1. tésztalap:
6 dbtojás
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt
2. tésztalap:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanál rétesliszt
Puncs:
1/2 bögrevíz
1/2 bögreporcukor
ízlés szerint rum
piros ételfesték
Öntet:
300 gporcukor
3 ev. kanálmeleg víz
3 ev. kanál rum
Szükségünk lesz még:
ribizlilekvár
csokiöntet
- Mindkét tésztalapot elkészítjük és külön-külön megsütjük: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgát, majd óvatosan belekeverjük a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 200 fokon 8 percig sütjük.
- Elkészítjük a puncsot: a vizet, porcukrot edénybe tesszük, addig melegítjük és keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezitán hozzáadjuk a rumot és az ételfestéket.
- Az öntethez szintén elkeverjük a hozzávalókat.
- Kezdetét veszi a rétegezés: az még meleg első tésztalapot megkenjük a lekvárral. Lefedjük a második tésztalappal, amit meglocsolunk a punccsal, majd ezt is megkenjük a lekvárral. Felcsavarjuk, leöntjük a cukros-rumos öntettel.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS