Puncsos torta

Recept Puncsos torta
KÜLDÖTT KÉPEK

Az igazi puncsos sütemények verhetetlenek, és sajnos az igazi ízvilággal csak cukrászdákban találkoztam. Sokan mondogatják, hogy régen minden finomabb volt, és sok esetben ezzel én is egyet kell, hogy értsek. Azért nem árt próbálkozni, és szerintem elég ütős próbálkozás ez a házi puncsos torta, amit drága édesanyám születésnapjára készítettem. Hogy az ízvilágot tükrözni tudjam, a finom tészta mellett rumot, puncs aromát is használtam. A természetes színezőket sajnos nem ismerem, így a bolti mellett döntöttem. Remélem, sokaknak elnyeri a tetszését. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 tortalaphoz (2 tortalapra less szükségünk, 26 cm átmérőjű formában):

140 gkristálycukor
140 grétesliszt
4 dbtojás

Cukros alap mártogatáshoz:

400 mlvíz
500 gkristálycukor
Ízlés szerint rum
puncsa roma
ételfesték
savanykás ízvilágú lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tortalapokat. A receptben egy adat tésztalap hozzávalói vannak megadva, de mivel két tésztát készítünk, ezért duplán kell számolni. Nekem egyszerűbb volt egyenként elkészíteni őket.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt kör alakú sütőformába tesszük, 180 fokon aranyszínűre sütjük (kb. 20 perc, de érdemes tűteszttel megnézni, hogy megsült-e).
  3. Elkészítjük a cukros bevonót: a cukrot a vízzel felforraljuk, kihűtjük, hozzáadjuk a rumot és a puncsos aromát. Két részre osztjuk, majd mindegyiket megszínezzük. Én sárga és piros színezéket választottam.
  4. Én a tortaalapokat előző nap készítettem el. Az egyik tortalapot hosszában kettévágjuk, majd mindkét felét rummal meglocsoljuk és lekvárral megkenjük.
  5. A másik tortalapot felcsíkozzuk – összesen 8 sávra vágtam. Az egyik rummal meglocsolt és lekvárral megkent tortalapot visszatesszük a formába, amibe rátesszük a csíkokat. A csíkokat előtte belemártjuk a cukros bevonókba – ettől kapják meg a szép színüket. Erre kerül rá a második rummal meglocsolt és lekvárral megkent tortalap – lekváros felülettel lefelé. A tortaformára nehezéket teszünk, a tortát pedig egy éjszakán át pihentetjük.
  6. Másnap a tetejét cukormázzal vagy csokoládéval vonjuk be, ki mit szeret.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás