TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézeskalácsok Puszedli sajttorta
Puszedli sajttorta
Recept Puszedli sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.2.2023

Puszedli sajttorta

A puszedli egy kevés mézeskalács fűszerkeverékkel csodákra képes. Ezeket most sajttortához használtam. Nem kell ahhoz karácsony, hogy élvezzük ezeket a remek ízeket.

35 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap

200 g
keksz
50 g
puszedli
100 g
vaj

Krém

500 g
lágy túró
250 g
mascarpone
200 g
tejföl
2 db
tojás
60 g
méz
40 g
porcukor
2 kávéskanál
mézeskalács fűszerkeverék
30 g
darált pusedli
2 evőkanál
búzafinomliszt

Öntet

100 g
tejcsoki
60 ml
habtejszín
1/2 kávéskanál
mézeskalács fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet és puszedlit leturmixoljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, ismét eldolgozzuk. 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt forma aljára tesszük, egyenletesen lenyomkodjuk. 180 fokos sütőben kb. 7 percig sütjük.
  2. A túrót, mascarponet, tejfölt kikeverjük. Beledolgozzuk a tojást, majd a maradék hozzávalót is.
  3. A kapott krémet rákenjük az elősült kekszes alapra. A tortát 155 fokos sütőbe tesszük, egy órát sütjük. A tepsi aljára egy bögre vizet is teszünk. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját résnyire nyitjuk, a tortát még egy órát pihentetjük.
  4. A csokit kockára törjük, edénybe tesszük, tejszínnel felöntjük, fűszerezzük. Kis lángon melegítjük és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. Az öntettel meglocsoljuk a kihűlt tortát, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása