Rácsos diós túrós töltelékkel

Az ilyen finomságok után nem csodálom, hogyha a gyerekeket megkérdezem, joghurtot vagy gyümölcsöt kérnek, akkor a válasz mindig a rácsos diós túrós töltelékkel. Amióta először elkészítettem, azóta ha tehetnék, csak ezt ennék! Ezen nincs is mit csodálkozni, mert hihetetlenül finom! A diós tészta és a túrós töltelék együtt valami pompás, és be kell vallanom, én is odavagyok érte. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 12.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Rácsos diós túrós töltelékkel

Hozzávalók

Alap:
550 grétesliszt
200 gdarált dió
250 gporcukor
250 gpuha vaj
3 dbtojás
1 és 1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Töltelék:
1 kgkádas túró
300 mltejföl
160 gporcukor
2 dbtojássárga
1 csomagvanília ízű pudingpor
Szükségünk lesz még:
pikáns lekvár

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát két részre osztjuk, egy kicsit nagyobbra és egy kicsit kisebbre. Az arányokat pontosan nem tudom, kb. 3/5 és 2/5 rész, szemre. A nagyobb tésztaadagot 42x32 cm-es lapra nyújtjuk, majd kivajazott tepsibe tesszük. Villával megszurkodjuk és megkenjük a lekvárral. A kisebb adag tésztából egy darabot letépünk, hosszú henger alakúra formázzuk (2 x 42 cm hosszú és 2 x 32 cm hosszú), majd rátesszük a lekvárral megkent tésztalap széleire (a tepsi falát is kivajaztam).
  3. Elkészítjük a túrós tölteléket (a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük), rákanalazzuk a tésztára.,
  4. A maradék tésztaadagból megformázzuk a rácsokat, majd rápakoljuk a túrós töltelékre.
  5. 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.