Rafaello kocka
Vendégvárónak készítettem, aminek azt lett a vége, hogy még mielőtt megérkeztek volna, én és a család is megdézsmálta.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Kb. 30 adaghoz:
5 dbtojásfehérje
5 evőkanálkristálycukor
100 grétesliszt
120 gkókuszliszt
1 kávéskanálsütőpor
Locsoláshoz:
300 mlhideg tej, amit előtte felforraltunk
Töltelék:
5 dbtojássárga
5 evőkanálvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
500 mltej
100 gkristálycukor
250 gvaj
100 gporcukor
Tetejére:
2 dbtejszín ízű krémpor
300 mlhideg tej
4 kávéskanálporcukor
2 evőkanálkókuszliszt
- A tésztalaphoz a tojásfehérjét habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot, majd a sütőporral és kókuszliszttel elkevert réteslisztet is. Kisebb, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon megsütjük. Miután megsült, kifordítjuk a tepsiből, majd hideg tejjel meglocsoljuk.
- A töltelékhez a tojássárgát, pudingport 100 ml tejben elkeverünk, hozzáadjuk a vaníliacukrot, kristálycukrot. A maradék tejet feltesszük főni, a pudingporos tejet beleöntjük, sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A kihűlt pudinga dolgozzuk bele a porcukorral kikevert vajat.
- A krémport a hideg tejjel és porcukorral kikeverjük.
- A tésztára rákenjük a pudingos krémet, erre pedig a krémporból készült krémet.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rafaello kostky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS