Rafaello kocka

Recept Rafaello kocka

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Vendégvárónak készítettem, aminek azt lett a vége, hogy még mielőtt megérkeztek volna, én és a család is megdézsmálta.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Kb. 30 adaghoz:

5 dbtojásfehérje
5 evőkanálkristálycukor
100 grétesliszt
120 gkókuszliszt
1 kávéskanálsütőpor

Locsoláshoz:

300 mlhideg tej, amit előtte felforraltunk

Töltelék:

5 dbtojássárga
5 evőkanálvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
500 mltej
100 gkristálycukor
250 gvaj
100 gporcukor

Tetejére:

2 dbtejszín ízű krémpor
300 mlhideg tej
4 kávéskanálporcukor
2 evőkanálkókuszliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztalaphoz a tojásfehérjét habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot, majd a sütőporral és kókuszliszttel elkevert réteslisztet is. Kisebb, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon megsütjük. Miután megsült, kifordítjuk a tepsiből, majd hideg tejjel meglocsoljuk.
  2. A töltelékhez a tojássárgát, pudingport 100 ml tejben elkeverünk, hozzáadjuk a vaníliacukrot, kristálycukrot. A maradék tejet feltesszük főni, a pudingporos tejet beleöntjük, sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A kihűlt pudinga dolgozzuk bele a porcukorral kikevert vajat.
  3. A krémport a hideg tejjel és porcukorral kikeverjük.
  4. A tésztára rákenjük a pudingos krémet, erre pedig a krémporból készült krémet.
  5. A tetejét kókuszliszttel vagy kókuszreszelékkel megszórjuk. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás