TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Rafaello kocka
Rafaello kocka
Recept Rafaello kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.3.2022

Rafaello kocka

Vendégvárónak készítettem, aminek azt lett a vége, hogy még mielőtt megérkeztek volna, én és a család is megdézsmálta.

Alapanyagok

Kb. 30 adaghoz:

5 db
tojásfehérje
5 evőkanál
kristálycukor
100 g
rétesliszt
120 g
kókuszliszt
1 kávéskanál
sütőpor

Locsoláshoz:

300 ml
hideg tej, amit előtte felforraltunk

Töltelék:

5 db
tojássárga
5 evőkanál
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
500 ml
tej
100 g
kristálycukor
250 g
vaj
100 g
porcukor

Tetejére:

2 db
tejszín ízű krémpor
300 ml
hideg tej
4 kávéskanál
porcukor
2 evőkanál
kókuszliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztalaphoz a tojásfehérjét habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot, majd a sütőporral és kókuszliszttel elkevert réteslisztet is. Kisebb, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon megsütjük. Miután megsült, kifordítjuk a tepsiből, majd hideg tejjel meglocsoljuk.
  2. A töltelékhez a tojássárgát, pudingport 100 ml tejben elkeverünk, hozzáadjuk a vaníliacukrot, kristálycukrot. A maradék tejet feltesszük főni, a pudingporos tejet beleöntjük, sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A kihűlt pudinga dolgozzuk bele a porcukorral kikevert vajat.
  3. A krémport a hideg tejjel és porcukorral kikeverjük.
  4. A tésztára rákenjük a pudingos krémet, erre pedig a krémporból készült krémet.
  5. A tetejét kókuszliszttel vagy kókuszreszelékkel megszórjuk. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása