TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Raffaello kuglóf vaníliás krémmel, fehér csokival
Raffaello kuglóf vaníliás krémmel, fehér csokival
Recept Raffaello kuglóf vaníliás krémmel, fehér csokival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tökéletes kuglóf receptje mindenkinek mást jelent. Mivel én kókusz- és vaníliaimádó vagyok, nagyon szeretem, ha ez a két ízvilág visszatükröződik egy-egy édességbe, fogásban. Éppen ezért a számomra tökéletes kuglóf a Raffaello kuglóf, vaníliás krémmel, ráadásul nagy adag fehér csokoládéval a tésztájában és a tetején is. Szerző: Jaja79

TopPetra TopPetra    ·   30.5.2020

Raffaello kuglóf vaníliás krémmel, fehér csokival

A tökéletes kuglóf receptje mindenkinek mást jelent. Mivel én kókusz- és vaníliaimádó vagyok, nagyon szeretem, ha ez a két ízvilág visszatükröződik egy-egy édességbe, fogásban. Éppen ezért a számomra tökéletes kuglóf a Raffaello kuglóf, vaníliás krémmel, ráadásul nagy adag fehér csokoládéval a tésztájában és a tetején is. Szerző: Jaja79

40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojásfehérje
3 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
vaníliacukor
200 g
búzafinomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
80 g
fehér csokoládé
80 g
vaj
150 ml
tej
50 g
kókuszreszelék
2 ev. kanál
tejföl

Vaníliás krém:

4 ev. kanál
kristálycukor
110 ml
tej
2 ev. kanál
vaníliás pudingpor
3 db tojássárga
2 ev. kanál
tejpor
2 kv. kanál
vaníliacukor
1 ev. kanál
tejföl

Öntet:

100 g
fehér csokoládé
3 ev. kanál
olaj
50 g
kókuszreszelék szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A krémmel kezdjük. A tejföl kivételével a hozzávalókat edénybe tesszük, csomómentesre keverjük, majd sűrű krémet főzünk. A krémet kissé kihűtjük, majd beledolgozzuk a tejfölt.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a kuglóf sütőformát. A sütőformát vajjal vagy margarinnal kikenjük, kókuszreszelékkel beszórjuk.
  3. Hozzálátunk a tésztához. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, végül a ütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet. A tésztát elkeverjük a felolvasztott fehér csokoládéval.
  4. A forma aljára kerül a tészta 1/3 része, majd 15 fokra betesszük a sütőben.
  5. Kivesszük a sütőből, az elősütött tésztára rákanalazzuk a krémet – ügyeljünk arra, hogy érintkezzen a forma szélével – majd letakarjuk a maradék tésztával. 40 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját kicsit lenyitjuk és 5 percig még tovább pihentetjük a sütőben. Csak ezután vesszük ki és hűtjük ki teljesen.
  7. Miután kihűlt, olvasztott fehér csokoládé és olaj keverékével meglocsoljuk, kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása