Raffaello kuglóf vaníliás krémmel, fehér csokival

A tökéletes kuglóf receptje mindenkinek mást jelent. Mivel én kókusz- és vaníliaimádó vagyok, nagyon szeretem, ha ez a két ízvilág visszatükröződik egy-egy édességbe, fogásban. Éppen ezért a számomra tökéletes kuglóf a Raffaello kuglóf, vaníliás krémmel, ráadásul nagy adag fehér csokoládéval a tésztájában és a tetején is. Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 30.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Raffaello kuglóf vaníliás krémmel, fehér csokival

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojásfehérje
3 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálvaníliacukor
200 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
80 gfehér csokoládé
80 gvaj
150 mltej
50 gkókuszreszelék
2 ev. kanáltejföl
Vaníliás krém:
4 ev. kanálkristálycukor
110 mltej
2 ev. kanálvaníliás pudingpor
3 db tojássárga
2 ev. kanáltejpor
2 kv. kanálvaníliacukor
1 ev. kanáltejföl
Öntet:
100 gfehér csokoládé
3 ev. kanálolaj
50 gkókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A krémmel kezdjük. A tejföl kivételével a hozzávalókat edénybe tesszük, csomómentesre keverjük, majd sűrű krémet főzünk. A krémet kissé kihűtjük, majd beledolgozzuk a tejfölt.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a kuglóf sütőformát. A sütőformát vajjal vagy margarinnal kikenjük, kókuszreszelékkel beszórjuk.
  3. Hozzálátunk a tésztához. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, végül a ütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet. A tésztát elkeverjük a felolvasztott fehér csokoládéval.
  4. A forma aljára kerül a tészta 1/3 része, majd 15 fokra betesszük a sütőben.
  5. Kivesszük a sütőből, az elősütött tésztára rákanalazzuk a krémet – ügyeljünk arra, hogy érintkezzen a forma szélével – majd letakarjuk a maradék tésztával. 40 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját kicsit lenyitjuk és 5 percig még tovább pihentetjük a sütőben. Csak ezután vesszük ki és hűtjük ki teljesen.
  7. Miután kihűlt, olvasztott fehér csokoládé és olaj keverékével meglocsoljuk, kókuszreszelékkel megszórjuk.