Raffaello kuglóf vaníliás krémmel, fehér csokival

Hozzáadta: TopPetra, 30.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A tökéletes kuglóf receptje mindenkinek mást jelent. Mivel én kókusz- és vaníliaimádó vagyok, nagyon szeretem, ha ez a két ízvilág visszatükröződik egy-egy édességbe, fogásban. Éppen ezért a számomra tökéletes kuglóf a Raffaello kuglóf, vaníliás krémmel, ráadásul nagy adag fehér csokoládéval a tésztájában és a tetején is. Szerző: Jaja79
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
3 dbtojásfehérje
3 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálvaníliacukor
200 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
80 gfehér csokoládé
80 gvaj
150 mltej
50 gkókuszreszelék
2 ev. kanáltejföl
Vaníliás krém:
4 ev. kanálkristálycukor
110 mltej
2 ev. kanálvaníliás pudingpor
3 db tojássárga
2 ev. kanáltejpor
2 kv. kanálvaníliacukor
1 ev. kanáltejföl
Öntet:
100 gfehér csokoládé
3 ev. kanálolaj
50 gkókuszreszelék szóráshoz
- A krémmel kezdjük. A tejföl kivételével a hozzávalókat edénybe tesszük, csomómentesre keverjük, majd sűrű krémet főzünk. A krémet kissé kihűtjük, majd beledolgozzuk a tejfölt.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Előkészítjük a kuglóf sütőformát. A sütőformát vajjal vagy margarinnal kikenjük, kókuszreszelékkel beszórjuk.
- Hozzálátunk a tésztához. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, végül a ütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet. A tésztát elkeverjük a felolvasztott fehér csokoládéval.
- A forma aljára kerül a tészta 1/3 része, majd 15 fokra betesszük a sütőben.
- Kivesszük a sütőből, az elősütött tésztára rákanalazzuk a krémet – ügyeljünk arra, hogy érintkezzen a forma szélével – majd letakarjuk a maradék tésztával. 40 percre visszatesszük a sütőbe.
- Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, a sütő ajtaját kicsit lenyitjuk és 5 percig még tovább pihentetjük a sütőben. Csak ezután vesszük ki és hűtjük ki teljesen.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s RAFFAELLO bábovka se senzačním vanilkovým krémem a polevou z bílé čokolády.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS