TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Raffaello kuglóf vaníliás krémmel
Raffaello kuglóf vaníliás krémmel
Recept Raffaello kuglóf vaníliás krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.3.2020

Raffaello kuglóf vaníliás krémmel

Ez a raffaello kuglóf nem zsákbamacska: nagy szerepet kap benne a fehér csokoládé és a kókuszreszelék, a krémben pedig a vaníliás íz. Ez így együtt adja ezt a csodálatos, harmonikus ízvilágot! A kuglóf lágy és krémes, a tetején pedig a fehér csokoládé és a kókuszreszelék még ellenállhatatlanabbá teszi. Igazi finomság, minden alkalomra!

30 perc
Elkészítés
65 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojásfehérje
3 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
vaníliacukor
200 g
finomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
80 g fehér
csokoládé
80 g
vaj
150 ml
tej
50 g
kókuszreszelék
2 ev. kanál
tejföl

Vaníliakrém:

4 ev. kanál
kristálycukor
80 + 30 ml
tej
2 ev. kanál
tejszín ízű pudingpor
3 db
tojássárga
2 ev. kanál
tejpor
2 kv. kanál
vaníliacukor
1 ev. kanál
tejföl

Tetejére:

100 g
fehér csokoládé
3 ev. kanál
olaj
50 g
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a vaníliakrémet készítjük el. A 80 m tejhez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliacukrot és feltesszük főni.
  2. A 30 ml tejben elkeverjük a tojássárgát, hozzáadjuk a tejfölt, a pudingport, a tejport és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukros tejhez és addig kevergetjük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Kihűtjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 18 cm átmérőjű kuglóf sütőformát kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  4. A fehér csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Eldolgozzuk, majd belekeverjük a fehér csokoládés keveréket. Ezután kerül bele a tej, a kókuszreszelék és a tejföl.
  5. A tészta 1/3 részét beleöntjük a sütőformába és a 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, rákanalazzuk a krémet úgy, hogy az ne érintkezzen a sütőforma oldalához, erre tesszük rá a maradék tésztát, majd további 40-45 percre visszatesszük a sütőbe. Miután megsült, a hőfokot lekapcsoljuk, a sütő ajtaját lenyitjuk és további 5 percig pihentetjük.
  6. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük. Miután kihűlt, olvasztott csokoládéval megkenjük (a csokoládét gőzfürdő felett az olajjal felolvasztjuk), kókuszreszelékkel megszórjuk.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása