Raffaello kuglóf vaníliás krémmel
Ez a raffaello kuglóf nem zsákbamacska: nagy szerepet kap benne a fehér csokoládé és a kókuszreszelék, a krémben pedig a vaníliás íz. Ez így együtt adja ezt a csodálatos, harmonikus ízvilágot! A kuglóf lágy és krémes, a tetején pedig a fehér csokoládé és a kókuszreszelék még ellenállhatatlanabbá teszi. Igazi finomság, minden alkalomra!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
3 dbtojásfehérje
3 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálvaníliacukor
200 gfinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
80 g fehércsokoládé
80 gvaj
150 mltej
50 gkókuszreszelék
2 ev. kanáltejföl
Vaníliakrém:
4 ev. kanálkristálycukor
80 + 30 mltej
2 ev. kanáltejszín ízű pudingpor
3 dbtojássárga
2 ev. kanáltejpor
2 kv. kanálvaníliacukor
1 ev. kanáltejföl
Tetejére:
100 gfehér csokoládé
3 ev. kanálolaj
50 gkókuszreszelék
- Először a vaníliakrémet készítjük el. A 80 m tejhez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliacukrot és feltesszük főni.
- A 30 ml tejben elkeverjük a tojássárgát, hozzáadjuk a tejfölt, a pudingport, a tejport és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukros tejhez és addig kevergetjük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Kihűtjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a 18 cm átmérőjű kuglóf sütőformát kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
- A fehér csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Eldolgozzuk, majd belekeverjük a fehér csokoládés keveréket. Ezután kerül bele a tej, a kókuszreszelék és a tejföl.
- A tészta 1/3 részét beleöntjük a sütőformába és a 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, rákanalazzuk a krémet úgy, hogy az ne érintkezzen a sütőforma oldalához, erre tesszük rá a maradék tésztát, majd további 40-45 percre visszatesszük a sütőbe. Miután megsült, a hőfokot lekapcsoljuk, a sütő ajtaját lenyitjuk és további 5 percig pihentetjük.
Forrás: Coolinarika
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS