TopReceptek.hu Előételek, falatkák Édesek RAFFAELLO liszt és cukor nélkül
RAFFAELLO liszt és cukor nélkül
Recept RAFFAELLO liszt és cukor nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.12.2016

RAFFAELLO liszt és cukor nélkül

Ha valaki kicsit egészségesebb desszertre vágyik, akkor a RAFFAELLO liszt és cukor nélkül egy jó alternatíva lehet. A liszt elhagyásával és a cukor mézzel való helyettesítésével az édesség kalóriaértéke is csökken, valamint egészségesebb lesz. Persze a kókuszreszeléknek jelentős a kalóriaértéke, és bár használhattam volna aromát, én mégis az igazi reszelék mellett döntöttem. Inkább a mértékletesség elvét követem ennél a süteménynél. Szerencsére gyerekeim is imádják, így gyakran készítem ezt a finomságot.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

200 g
zsírszegény túró
1 ev. kanál
méz vagy juharszirup
200 g
kókuszreszelék
30 db
mandula
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A felsorolt mennyiségből 30 db RAFFELLO golyót készíthetünk, de ez természetesen attól is függ, mekkora golyókat szeretünk.
  2. A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mézet vagy a juharszirupot (ez az édesítés végett szükséges), végül a kókuszreszeléket. Az egészet alaposan elkeverjük, és majd ebből a masszából fogjuk formázni a folyókat.
  3. Kezünkkel golyókat formázunk, majd mindegyik golyó közepébe 1 mandulát teszünk. Kókuszreszelékbe megforgatjuk és hűtőbe tesszük őket. Jó étvágyat!

Forrás: VK

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása