TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Raffaello ostyaszelet
Raffaello ostyaszelet
Recept Raffaello ostyaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.5.2021

Raffaello ostyaszelet

Raffaello szelet egyszerűen, a család örömére. Akár kezdő szakácsok, cukrászok is megbirkóznak ezzel a finomsággal. A krém elkészítése nem megerőltető, és akár a család többi tagját is be lehet vonni az alkotás folyamatába. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

10 db
tojásfehérje
300 g
kristálycukor
300 g
kókuszreszelék
150 g
rétesliszt

Krém:

700 ml
tej
70 g
búzafinomliszt
70 g
kukoricakeményítő
10 ks
tojássárga
100 g
kristálycukor
10 g
zselatin
100 g
fehér csokoládé
150 g
vaj
200 ml
habtejszín
3 db
ostyalap
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Beledolgozzuk a liszttel elkevert kókuszreszeléket. Három részre osztjuk, mindegyik ostyalapot megkenjük a kapott keverékkel, majd pedig egyenként 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  2. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A lisztet, keményítőt, tojássárgát, cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni. Amikor már forró, beledolgozzuk a csomómentesre kevert egyveleget. Kb. 5 perc főzés után a csokoládét is hozzáadjuk. Amikor már forró, a zselatin is belekerül.
  3. A krémet kicsit kihűtjük, beledolgozzuk a vajat és a habbá vert habtejszít is.
  4. Minden egyes lapot megkenünk az így elkészített krémmel, az ostyalapokat egymásra tesszük, majd a tetejét kókuszreszelékkel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása