Raffaello ostyaszelet

Recept Raffaello ostyaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Raffaello szelet egyszerűen, a család örömére. Akár kezdő szakácsok, cukrászok is megbirkóznak ezzel a finomsággal. A krém elkészítése nem megerőltető, és akár a család többi tagját is be lehet vonni az alkotás folyamatába. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

10 dbtojásfehérje
300 gkristálycukor
300 gkókuszreszelék
150 grétesliszt

Krém:

700 mltej
70 gbúzafinomliszt
70 gkukoricakeményítő
10 kstojássárga
100 gkristálycukor
10 gzselatin
100 gfehér csokoládé
150 gvaj
200 mlhabtejszín
3 dbostyalap

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Beledolgozzuk a liszttel elkevert kókuszreszeléket. Három részre osztjuk, mindegyik ostyalapot megkenjük a kapott keverékkel, majd pedig egyenként 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  2. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A lisztet, keményítőt, tojássárgát, cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni. Amikor már forró, beledolgozzuk a csomómentesre kevert egyveleget. Kb. 5 perc főzés után a csokoládét is hozzáadjuk. Amikor már forró, a zselatin is belekerül.
  3. A krémet kicsit kihűtjük, beledolgozzuk a vajat és a habbá vert habtejszít is.
  4. Minden egyes lapot megkenünk az így elkészített krémmel, az ostyalapokat egymásra tesszük, majd a tetejét kókuszreszelékkel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás