RAFFAELLO szelet sütés nélkül

Imádom az egyszerű finomságokat! Ez főleg azokra a desszertekre igaz, amit nem kell sütni, maximum egy kevés főzést igényel. Na, a RAFFAELLO szelet sütés nélkül pont ilyen! Amire szükségünk van, az háztartási keksz három rétegben, és a csodálatos, lágy, kókuszos krém. Ezeket tesszük felváltva egy magas falú tepsibe, szépen rétegezzük, majd a tetejét ízlés szerint pirított kókuszreszelékkel megszórjuk, díszítjük. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 24.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept RAFFAELLO szelet sütés nélkül

Hozzávalók

Szükségünk lesz (1 csésze = 200 ml):
3 csészetej
3 ev. kanálfinomliszt
3 ev. kanálkukoricakeményítő
3 dbtojássárga
3 kv. kanálvaníliacukor
1,5 csészekristálycukor
2 csészekókuszreszelék
250 gvaj
2 csomagháztartási keksz

Elkészítés menete

  1. Fél csészényi tejben elkeverjük a tojássárgát, a lisztet és a keményítőt. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a vaníliacukrot, a tojássárgás tejet, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.
  2. A pudingot levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és kihűtjük.
  3. A vajat habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. Addig dolgozzuk (kézi robotgéppel), amíg selymes krémet nem kapunk. Végül beledolgozzuk a kókuszreszeléket. A krémet 3 részre osztjuk.
  4. Egy mély, 24 x 34 cm-es tepsi alját háztartási keksszel kibéleljük. Rákanalazzuk a krém harmadát, erre kerül még egy réteg keksz, még egy réteg krém, ismét keksz, majd az utolsó adag krém.
  5. Egy kevés kókuszreszeléket megpirítunk, ezzel szórjuk meg a desszertet. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy éjszakára. Ezalatt a keksz tökéletesen megpuhul, egyszerűbb lesz szeletelni. Jó étvágyat!