TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek RAFFAELLO szelet sütés nélkül
RAFFAELLO szelet sütés nélkül
Recept RAFFAELLO szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.7.2019

RAFFAELLO szelet sütés nélkül

Imádom az egyszerű finomságokat! Ez főleg azokra a desszertekre igaz, amit nem kell sütni, maximum egy kevés főzést igényel. Na, a RAFFAELLO szelet sütés nélkül pont ilyen! Amire szükségünk van, az háztartási keksz három rétegben, és a csodálatos, lágy, kókuszos krém. Ezeket tesszük felváltva egy magas falú tepsibe, szépen rétegezzük, majd a tetejét ízlés szerint pirított kókuszreszelékkel megszórjuk, díszítjük. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz (1 csésze = 200 ml):

3 csésze
tej
3 ev. kanál
finomliszt
3 ev. kanál
kukoricakeményítő
3 db
tojássárga
3 kv. kanál
vaníliacukor
1,5 csésze
kristálycukor
2 csésze
kókuszreszelék
250 g
vaj
2 csomag
háztartási keksz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Fél csészényi tejben elkeverjük a tojássárgát, a lisztet és a keményítőt. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáadjuk a vaníliacukrot, a tojássárgás tejet, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.
  2. A pudingot levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és kihűtjük.
  3. A vajat habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. Addig dolgozzuk (kézi robotgéppel), amíg selymes krémet nem kapunk. Végül beledolgozzuk a kókuszreszeléket. A krémet 3 részre osztjuk.
  4. Egy mély, 24 x 34 cm-es tepsi alját háztartási keksszel kibéleljük. Rákanalazzuk a krém harmadát, erre kerül még egy réteg keksz, még egy réteg krém, ismét keksz, majd az utolsó adag krém.
  5. Egy kevés kókuszreszeléket megpirítunk, ezzel szórjuk meg a desszertet. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy éjszakára. Ezalatt a keksz tökéletesen megpuhul, egyszerűbb lesz szeletelni. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása