Raffaello torta

Recept Raffaello torta
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a tortát nem lehet nem szeretni! A tészta lágy, kókuszos, a krém pedig magáért beszél. Ha ügyesek vagyunk, akkor akár 45 perc alatt el tudjuk készíteni. Három tésztalapra van szükségünk, a finom krémre, a díszítéshez pedig kókuszreszelékre. Ha ezek megvannak, akkor már csak össze kell állítani és el is készült.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

9 dbtojásfehérje
15 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálzsemlemorzsa
300 gkókuszreszelék
1,8 ltej
200 gkukoricakeményítő
250 gvaj
100 gkristálycukor
+ kókuszreszelék díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Három tojásfehérjét 5 evőkanál cukorral habosra verünk. Hozzáadunk egy kanál zsemlemorzsát és 100 g kókuszreszeléket. A 26 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A lépést megismételjük és a végén 3 tésztalapot kapunk.
  2. Minden tésztalapot 100-100 ml tejjel meglocsolunk.
  3. A maradék, 1,5 l tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a keményítőt, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot főzünk. A vajat habosra verjük és kézi robotgéppel kis adagokban beledolgozzuk a pudingot.
  4. Kezdetét veheti a rétegezés: tészta, krém, tészta, krém, tészta, majd a maradék krém a felszínére.
  5. Kókuszreszelékkel díszítjük.

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás