TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Rakott cukkini Nadi módra
Rakott cukkini Nadi módra
Recept Rakott cukkini Nadi módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   8.10.2017

Rakott cukkini Nadi módra

Egy egyszerű fogás a mindennapokra. A jó nagy adag reszelt cukkinit a füstölt sonka és a jó sok zöldség és fűszer teszi igazán ellenállhatatlanná. Mivel a cukkini aránylag semleges ízű és sok folyadékot tartalmaz, így nem kell spórolni a fűszerekkel. Sózhatjuk, borsozhatjuk, friss zöldfűszert is használhatunk, és természetesen a hagyma és fokhagyma sem maradhat el. A keveréket Gouda sajttal is ízesítettem, majd az egész keveréket forró sütőben készre sütöttem.

Alapanyagok
1000 g
cukkini
300 g
kedvenc füstölt sonkánk
250 g
gouda sajt
4 db
tojás
kb. 2 marék
zsemlemorzsa
6 gerezd
fokhagyma
1 db
nagyobb fej vöröshagyma
1 ev. kanál
majoránna (morzsolt)
2 csokor
friss zöldfűszer (lestyán és petrezselyemzöld)
150 ml
olaj
1 csomag
sütőpor
ízlés szerint só és bors
zsiradék a sütőforma kikenéséhez
zsemlemorzsa a sütőforma beszórásához
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, a magokat kanállal eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk és félretesszük. 10-15 perc után a levet leöntjük, és a felesleges nedvességet pedig kinyomkodjuk.
  2. A cukkinit egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk az összes hozzávalót (a sütőtál kikenéséhez és beszórásához szükséges zsiradékot és olajat leszámítva) – a sajtos és a hagymát lereszeljük, a fokhagymát zúzzuk, a sonkát felkockázzuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, a zöldfűszereket felaprítjuk.
  3. A sütőtálat zsiradékkal kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.
  4. A cukkinis keveréket beletesszük a sütőtálba, elegyengetjük, 200 fokon 40 percig sütjük. Ezután 220 fokra növeljük a sütő hőmérsékletét, és további 15 percig sütjük, aranyszínűre. Salátával és/vagy tzatzikivel tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása