Rakott cukkini

Jó kis húsmentes fogás! Rakott cukkini, sajttal tejszínnel, fokhagymával, bazsalikommal, újhagymával. Igazi ízkavalkád, egy sütőtálban. Az elkészítése végtelenül egyszerű, és ami a legjobb, hogy a tejszínes szószt is úgy ízesítjük, ahogy csak szeretnénk. A sajttal sem kell spórolni, a lényeg, hogy olyan legyen, amilyenre szeretnénk

Hozzáadta:, 16.9.2020
Kategória: Főételek, Hús nélkül
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Rakott cukkini

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 dbcukkini
2 ev. kanálolívaolaj
3 dbújhagyma
1 csokorbazsalikom
150 greszelni való sajt
2 dbtojás
100 mlfőzőtejszín
2 gerezdfokhagyma
só, bors
snidling
szerecsendió
parmezán

Elkészítés menete

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sütőtálat előkészítjük, olajjal kikenjük.
  2. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, karikára szeleteljük. A karikákat sózzuk, állni hagyjuk. Ami levet engedett, leitatjuk.
  3. Az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  4. Az olajjal kikent sütőtál alját kirakjuk egy réteg cukkinikarikával. A tejszínt sóval, borssal, csipet szerecsendióval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Elkeverjük a tojással, majd meglocsoljuk vele a zöldséget. Újabb réteg cukkini, újabb réteg öntet, majd pedig a hagyma, bazsalikom és reszelt sajt.%1%2
  5. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Az utolsó pár percben megszórjuk a reszelt parmezánnal. Visszatesszük a sütőbe, majd amikor már a parmezán is ráolvadt, kivesszük.%3

Forrás: Coolinarika