TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Rakott krumpli füstölt hússal
Rakott krumpli füstölt hússal
Recept Rakott krumpli füstölt hússal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.8.2022

Rakott krumpli füstölt hússal

Nem a megszokott és klasszikus rakott krumpli, de ez a recept is bőven megér egy misét. Szerző: Nada I (Rebeka)

35 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
6 db
nagyobb burgonya
200 g
füstölt hús
150 ml
főzőtejszín
2 db
tojás
Ízlés szerint
paprika (piros)
Vaj a sütőtál kikenéséhez
100 g
gouda
100 g
kékpenészes sajt
Só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
    1. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük, két rétegben kirakjuk vele a kivajazott sütőtálat. Sózzuk és borsozzuk. A sóval érdemes óvatosan bánni, mert a sajt is elég sós. Rátesszük az apróra vágott zöldséget, a kockára vágott füstölt húst, a reszelt goudát és a vékonyra vágott kékpenészes sajtot.
  1. Folytatjuk a rétegezést. Az utolsó réteg burgonya kell, hogy legyen. A tojást a tejszínnel felverjük, sózzuk és borsozzuk.
  2. A tejszín felével meglocsoljuk a burgonyát. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. A hőfokot 180 fokra csökkentjük, rálocsoljuk a maradék tejszínt a tetejére reszelt sajtot teszünk, majd addig sütjük, amíg a sajt el nem kezd szépen aranyszínűre sülni.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása