Rakott krumpli füstölt hússal

Recept Rakott krumpli füstölt hússal

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Tepsis burgonya, Burgonya, Köretek

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem a megszokott és klasszikus rakott krumpli, de ez a recept is bőven megér egy misét. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Tepsis burgonya, Burgonya, Köretek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

6 dbnagyobb burgonya
200 gfüstölt hús
150 ml főzőtejszín
2 dbtojás
Ízlés szerintpaprika (piros)
Vaj a sütőtál kikenéséhez
100 ggouda
100 gkékpenészes sajt
Só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
    1. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük, két rétegben kirakjuk vele a kivajazott sütőtálat. Sózzuk és borsozzuk. A sóval érdemes óvatosan bánni, mert a sajt is elég sós. Rátesszük az apróra vágott zöldséget, a kockára vágott füstölt húst, a reszelt goudát és a vékonyra vágott kékpenészes sajtot.
  1. Folytatjuk a rétegezést. Az utolsó réteg burgonya kell, hogy legyen. A tojást a tejszínnel felverjük, sózzuk és borsozzuk.
  2. A tejszín felével meglocsoljuk a burgonyát. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. A hőfokot 180 fokra csökkentjük, rálocsoljuk a maradék tejszínt a tetejére reszelt sajtot teszünk, majd addig sütjük, amíg a sajt el nem kezd szépen aranyszínűre sülni.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás