TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne
Rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne
Recept Rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egy kicsit fel szerettem volna dobni a hétköznapi vacsorákat, ezért úgy döntöttem, egy kicsit módosítom a jól ismert rakott krumpli receptjét, és így született meg a rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne. A gyerekek kíváncsian várták, mi is sül ki a dologból, csak nézték, ahogy kolbász helyett a finom husit pakolom a tálba a burgonyával együtt. Végül mind a 10 ujjukat megnyalták, és az óta is sokszor kérik tőlem a hamis lasagnét.

Viki78    ·   30.11.2016

Rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne

Egy kicsit fel szerettem volna dobni a hétköznapi vacsorákat, ezért úgy döntöttem, egy kicsit módosítom a jól ismert rakott krumpli receptjét, és így született meg a rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne. A gyerekek kíváncsian várták, mi is sül ki a dologból, csak nézték, ahogy kolbász helyett a finom husit pakolom a tálba a burgonyával együtt. Végül mind a 10 ujjukat megnyalták, és az óta is sokszor kérik tőlem a hamis lasagnét.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

8-10 db
nagyobb burgonya
300 g
sertéskaraj
2 db
tojás
2 db
nagy fej vöröshagyma
200 ml
30%-os főzőtejszín
40 g
vaj
2 ev. kanál
búzafinomliszt
kakukkfű
1 csokor
újhagyma
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat sózzuk, borsozzuk, majd felverjük. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk.
  2. A húst vékony szeletekre vágjuk, szükség szerint ki is kloffolhatjuk.
  3. A burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  4. Az újhagymát vékonyra karikázzuk.
  5. Előkészítjük a sütőformát, majd vajjal kikentjük. Az aljára egy réteg burgonya kerül (akár több réteg krumplit is rakhatunk), erre tesszük a tejszínes öntet felét, megszórjuk a kakukkfűvel és az újhagymával.
  6. A húst ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, ez lesz a következő réteg, majd erre kerül egy újabb réteg burgonya, végül a hagyma. Meglocsoljuk a maradék tejszínes öntettel.
  7. Az így elkészített hamis lassagnét 190 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
  8. A hamis lasagnét friss salátával tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása