Rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne

Egy kicsit fel szerettem volna dobni a hétköznapi vacsorákat, ezért úgy döntöttem, egy kicsit módosítom a jól ismert rakott krumpli receptjét, és így született meg a rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne. A gyerekek kíváncsian várták, mi is sül ki a dologból, csak nézték, ahogy kolbász helyett a finom husit pakolom a tálba a burgonyával együtt. Végül mind a 10 ujjukat megnyalták, és az óta is sokszor kérik tőlem a hamis lasagnét.

Hozzáadta:, 30.11.2016
Kategória: Főételek
Rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
8-10 dbnagyobb burgonya
300 gsertéskaraj
2 dbtojás
2 dbnagy fej vöröshagyma
200 ml30%-os főzőtejszín
40 gvaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
kakukkfű
1 csokorújhagyma
bors

Elkészítés menete

  1. A tojásokat sózzuk, borsozzuk, majd felverjük. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk.
  2. A húst vékony szeletekre vágjuk, szükség szerint ki is kloffolhatjuk.
  3. A burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  4. Az újhagymát vékonyra karikázzuk.
  5. Előkészítjük a sütőformát, majd vajjal kikentjük. Az aljára egy réteg burgonya kerül (akár több réteg krumplit is rakhatunk), erre tesszük a tejszínes öntet felét, megszórjuk a kakukkfűvel és az újhagymával.
  6. A húst ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, ez lesz a következő réteg, majd erre kerül egy újabb réteg burgonya, végül a hagyma. Meglocsoljuk a maradék tejszínes öntettel.
  7. Az így elkészített hamis lassagnét 190 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
  8. A hamis lasagnét friss salátával tálaljuk. Jó étvágyat!