Egy kicsit fel szerettem volna dobni a hétköznapi vacsorákat, ezért úgy döntöttem, egy kicsit módosítom a jól ismert rakott krumpli receptjét, és így született meg a rakott krumpli kicsit másképp – hamis lasagne. A gyerekek kíváncsian várták, mi is sül ki a dologból, csak nézték, ahogy kolbász helyett a finom husit pakolom a tálba a burgonyával együtt. Végül mind a 10 ujjukat megnyalták, és az óta is sokszor kérik tőlem a hamis lasagnét.
Hozzávalók
Szükségünk lesz:8-10 dbnagyobb burgonya
300 gsertéskaraj
2 dbtojás
2 dbnagy fej vöröshagyma
200 ml30%-os főzőtejszín
40 gvaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
kakukkfű
1 csokorújhagyma
só
bors
Elkészítés menete
- A tojásokat sózzuk, borsozzuk, majd felverjük. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk.
- A húst vékony szeletekre vágjuk, szükség szerint ki is kloffolhatjuk.
- A burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
- Az újhagymát vékonyra karikázzuk.
- Előkészítjük a sütőformát, majd vajjal kikentjük. Az aljára egy réteg burgonya kerül (akár több réteg krumplit is rakhatunk), erre tesszük a tejszínes öntet felét, megszórjuk a kakukkfűvel és az újhagymával.
- A húst ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, ez lesz a következő réteg, majd erre kerül egy újabb réteg burgonya, végül a hagyma. Meglocsoljuk a maradék tejszínes öntettel.
- Az így elkészített hamis lassagnét 190 fokos sütőben 40-50 percig sütjük.
- A hamis lasagnét friss salátával tálaljuk. Jó étvágyat!