TopReceptek.hu Köretek Burgonya Rakott krumpli Rakott krumpli
Rakott krumpli
Recept Rakott krumpli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Klasszikus fogás. A burgonyát héjában főztem, került bele még tojás, füstölt hús, egy kevés zöldség, a sütő pedig elvégezte a dolgát.

TopPetra TopPetra    ·   11.7.2021

Rakott krumpli

Klasszikus fogás. A burgonyát héjában főztem, került bele még tojás, füstölt hús, egy kevés zöldség, a sütő pedig elvégezte a dolgát.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

burgonya
füstölt hús
zöldség – borsó, répa, vöröshagyma
bors
tej
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalók mennyiségét nem tudom megmondani, csak szemre vettem elő a dolgokat. Mindenki ízlés szerint tud módosítani.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, majd héját eltávolítjuk. Felszeleteljük, kivajazott sütőtálba tesszük. Kezdjük a rétegezést. Az első réteg burgonyára tesszük a füstölt húst kockára vágva, erre jöhet a puhára főtt zöldség, és így tovább. Minden réteg burgonyát sózunk, borsozunk.
  3. A végén tojással elkevert tejjel meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása