TopReceptek.hu Köretek Burgonya Rakott krumpli Rakott krumpli
Rakott krumpli
Recept Rakott krumpli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.8.2022

Rakott krumpli

Gyors, egyszerű ebéd. Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje. Az enyém füstölt hússal és zöldséggel készül.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
burgonya
1 db
vöröshagyma
300 g
füstölt hús
2 db
tojás
200 ml
főzőtejszín vagy tejföl
Fagyasztott zöldség
Olaj vagy vaj a sütőtál kikenéséhez
Só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát sós vízben félpuhára főzzük (mérettől függően kb. 20 perc). Leszűrjük, kihűtjük, meghámozzuk, egyenlő méretű kockára vágjuk. A füstöt húst is kockázzuk, a vöröshagymát karikázzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojást nagyobb tálban felverjük, hozzáadjuk a tejszínt vagy tejfölt. Sózzuk és borsozzuk.
  3. A sütőtálat vajjal vagy olajjal kikenjük. Egy réteg burgonyát szórunk a tálba, erre jön a zöldség, hagyma, füstölt hús. Folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg pedig burgonya.
  4. Meglocsoljuk a tojásos-tejszínes öntettel. A tetejét ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.
  5. 25-30 percig sütjük. Salátával vagy csemegeuborkával tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása