Rántott brokkoli burgonyapürével

A rántott karfiol mindig a legkedvesebb ételeim közé tartozott, és gyerekkoromban az igazat megvallva nem sokat találkoztam brokkolival. Aztán pár évvel ezelőtt gondoltam, adok egy esélyt ennek a zöldségnek, ha már ennyi ember dicséri. A boltokban már nagyon egyszerűen beszerezhető, és az ára sem túlságosan borsos. Szokásos módon bepaníroztam, kirántottam, és elkészült a rántott brokkoli burgonyapürével. Megkóstoltattam a családdal, és azóta rendszeresen készítem. Mivel sokan vagyunk, egy fej karfiolt és egy fej brokkolit készítek és rántok ki a családnak, burgonyapürével és salátával tálalva. Egyszerű és nagyon finom!

Hozzáadta:, 28.1.2017
Kategória: Főételek
Recept Rántott brokkoli burgonyapürével

Hozzávalók

brokkoli
tojás
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
olaj a rántáshoz
burgonya
vaj a burgonyapüréhez
só, bors
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A brokkolit enyhén sós vízben, egészben, puhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl és rózsáira vágjuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. Mindegyik brokkolirózsát bepanírozzuk – búzafinomliszt, tojás, zsemlemorzsa. Ha vastagabb panírt szeretnénk, ezt akár többször is megismételhetjük (legalább 3-szor).
  3. A bepanírozott brokkolirózsákat forró olajban kirántjuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, csomómentesre törjük, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint tejet vagy tejszínt, majd burgonyapüré állagúra dolgozzuk. Én néha pirított hagymát is adok hozzá. A burgonyapürét apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük.
  5. Ne felejtsük el a kirántott brokkolit leitatni – megszabadítani a felesleges olajtól. Én ezért a rántott brokkolit papír törlőkendőre teszem, és ezután rakom át a tányérra.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal

Blogom: Vaření s Tomem