TopReceptek.hu Köretek Burgonya Burgonyapüré Rántott brokkoli burgonyapürével
Rántott brokkoli burgonyapürével
Recept Rántott brokkoli burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A rántott karfiol mindig a legkedvesebb ételeim közé tartozott, és gyerekkoromban az igazat megvallva nem sokat találkoztam brokkolival. Aztán pár évvel ezelőtt gondoltam, adok egy esélyt ennek a zöldségnek, ha már ennyi ember dicséri. A boltokban már nagyon egyszerűen beszerezhető, és az ára sem túlságosan borsos. Szokásos módon bepaníroztam, kirántottam, és elkészült a rántott brokkoli burgonyapürével. Megkóstoltattam a családdal, és azóta rendszeresen készítem. Mivel sokan vagyunk, egy fej karfiolt és egy fej brokkolit készítek és rántok ki a családnak, burgonyapürével és salátával tálalva. Egyszerű és nagyon finom!

Viki78    ·   28.1.2017

Rántott brokkoli burgonyapürével

A rántott karfiol mindig a legkedvesebb ételeim közé tartozott, és gyerekkoromban az igazat megvallva nem sokat találkoztam brokkolival. Aztán pár évvel ezelőtt gondoltam, adok egy esélyt ennek a zöldségnek, ha már ennyi ember dicséri. A boltokban már nagyon egyszerűen beszerezhető, és az ára sem túlságosan borsos. Szokásos módon bepaníroztam, kirántottam, és elkészült a rántott brokkoli burgonyapürével. Megkóstoltattam a családdal, és azóta rendszeresen készítem. Mivel sokan vagyunk, egy fej karfiolt és egy fej brokkolit készítek és rántok ki a családnak, burgonyapürével és salátával tálalva. Egyszerű és nagyon finom!

Alapanyagok
brokkoli
tojás
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
olaj a rántáshoz
burgonya
vaj a burgonyapüréhez
só, bors
petrezselyemzöld
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A brokkolit enyhén sós vízben, egészben, puhára főzzük. Leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl és rózsáira vágjuk.
  2. Mindegyik brokkolirózsát bepanírozzuk – búzafinomliszt, tojás, zsemlemorzsa. Ha vastagabb panírt szeretnénk, ezt akár többször is megismételhetjük (legalább 3-szor).
  3. A bepanírozott brokkolirózsákat forró olajban kirántjuk.
  4. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, csomómentesre törjük, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint tejet vagy tejszínt, majd burgonyapüré állagúra dolgozzuk. Én néha pirított hagymát is adok hozzá. A burgonyapürét apróra vágott petrezselyemzölddel díszíthetjük.
  5. Ne felejtsük el a kirántott brokkolit leitatni – megszabadítani a felesleges olajtól. Én ezért a rántott brokkolit papír törlőkendőre teszem, és ezután rakom át a tányérra.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása