TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Rántott csirkecomb szezámmagos panírban
Rántott csirkecomb szezámmagos panírban
Recept Rántott csirkecomb szezámmagos panírban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.10.2019

Rántott csirkecomb szezámmagos panírban

Az örök klasszikusok a legjobbak! A rántott hússal bármikor le lehet venni a lábamról. Gyerekkoromban is nagyon szerettem, és mindig segítettem anyunak elkészíteni. Az elején még csak a panírozásban, ahogy nagyobb lettem, már a klopfolásban, végül pedig a sütésben is. Szerencsére gyerekeim is nagyon szeretik, ezért nem kérdés, hogy sokat készítem. Kicsit a saját szájunk ízélre módosítottam, ezért a csirkét fokhagymaporral is megszórom, a zsemlemorzsába pedig szezámmagot is teszek. Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
csirkecomb filé (a csirkecombokat 4 kisebb darabja vágjuk)
1 marék
finomliszt
2 db
tojás
2 marék
zsemlemorzsa
50 g
szezámmag
fokhagymapor
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az előkészített húst kiklopfoljuk, sózzuk és fokhagymaporral is megszórjuk.
  2. A tojást felverjük, a zsemlemorzsát elkeverjük a szezámmaggal.
  3. A csirkehúst bepanírozzuk: liszt, felvert tojás (ízlés szerint sózhatjuk), szezámmagos zsemlemorzsa.
  4. Forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyával vagy rizzsel, rizibizivel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása