Rántott csirkecomb szezámmagos panírban
Az örök klasszikusok a legjobbak! A rántott hússal bármikor le lehet venni a lábamról. Gyerekkoromban is nagyon szerettem, és mindig segítettem anyunak elkészíteni. Az elején még csak a panírozásban, ahogy nagyobb lettem, már a klopfolásban, végül pedig a sütésben is. Szerencsére gyerekeim is nagyon szeretik, ezért nem kérdés, hogy sokat készítem. Kicsit a saját szájunk ízélre módosítottam, ezért a csirkét fokhagymaporral is megszórom, a zsemlemorzsába pedig szezámmagot is teszek. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 dbcsirkecomb filé (a csirkecombokat 4 kisebb darabja vágjuk)
1 marékfinomliszt
2 dbtojás
2 marékzsemlemorzsa
50 gszezámmag
só
fokhagymapor
olaj sütéshez
- Az előkészített húst kiklopfoljuk, sózzuk és fokhagymaporral is megszórjuk.
- A tojást felverjük, a zsemlemorzsát elkeverjük a szezámmaggal.
- A csirkehúst bepanírozzuk: liszt, felvert tojás (ízlés szerint sózhatjuk), szezámmagos zsemlemorzsa.
- Forró olajban aranyszínűre sütjük.
- Burgonyával vagy rizzsel, rizibizivel tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kuřecí řízečky v trojobalu se sezamovým semínkem a nové brambory.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS