Rántott csirkecomb szezámmagos panírban

Az örök klasszikusok a legjobbak! A rántott hússal bármikor le lehet venni a lábamról. Gyerekkoromban is nagyon szerettem, és mindig segítettem anyunak elkészíteni. Az elején még csak a panírozásban, ahogy nagyobb lettem, már a klopfolásban, végül pedig a sütésben is. Szerencsére gyerekeim is nagyon szeretik, ezért nem kérdés, hogy sokat készítem. Kicsit a saját szájunk ízélre módosítottam, ezért a csirkét fokhagymaporral is megszórom, a zsemlemorzsába pedig szezámmagot is teszek. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 8.10.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Rántott csirkecomb szezámmagos panírban

Hozzávalók

3 dbcsirkecomb filé (a csirkecombokat 4 kisebb darabja vágjuk)
1 marékfinomliszt
2 dbtojás
2 marékzsemlemorzsa
50 gszezámmag
fokhagymapor
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. Az előkészített húst kiklopfoljuk, sózzuk és fokhagymaporral is megszórjuk.
  2. A tojást felverjük, a zsemlemorzsát elkeverjük a szezámmaggal.
  3. A csirkehúst bepanírozzuk: liszt, felvert tojás (ízlés szerint sózhatjuk), szezámmagos zsemlemorzsa.
  4. Forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyával vagy rizzsel, rizibizivel tálaljuk.