Rántott csirkecomb szezámmagos panírban

Recept Rántott csirkecomb szezámmagos panírban

Hozzáadta: TopPetra, 8.10.2019

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Az örök klasszikusok a legjobbak! A rántott hússal bármikor le lehet venni a lábamról. Gyerekkoromban is nagyon szerettem, és mindig segítettem anyunak elkészíteni. Az elején még csak a panírozásban, ahogy nagyobb lettem, már a klopfolásban, végül pedig a sütésben is. Szerencsére gyerekeim is nagyon szeretik, ezért nem kérdés, hogy sokat készítem. Kicsit a saját szájunk ízélre módosítottam, ezért a csirkét fokhagymaporral is megszórom, a zsemlemorzsába pedig szezámmagot is teszek. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.10.2019

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

3 dbcsirkecomb filé (a csirkecombokat 4 kisebb darabja vágjuk)
1 marékfinomliszt
2 dbtojás
2 marékzsemlemorzsa
50 gszezámmag
fokhagymapor
olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az előkészített húst kiklopfoljuk, sózzuk és fokhagymaporral is megszórjuk.
  2. A tojást felverjük, a zsemlemorzsát elkeverjük a szezámmaggal.
  3. A csirkehúst bepanírozzuk: liszt, felvert tojás (ízlés szerint sózhatjuk), szezámmagos zsemlemorzsa.
  4. Forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyával vagy rizzsel, rizibizivel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás