Rántott csirkemell kínai módra

Ha már kicsit unalmas a klasszikus rántott csirkemell, akkor ezt a receptet ki kell próbálni. A mártás csodát tesz az étellel, az édes-sós íz kiválóan illik a csirkehúshoz. A rántott csirkemell kínai módra egy kiváló alternatíva a már klasszikus ételre.

Hozzáadta:, 12.9.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Rántott csirkemell kínai módra

Hozzávalók

3 dbklasszikus rántott csirkemell
50 gvaj
1 dbvöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
2 kv. kanálcurry fűszer
1 dbtyúkhúsleves kocka
2 ev. kanálszójaszósz
3 ev. kanálfehérbor
2 kv. kanálméz
1,5 ev. kanálkukoricakeményítő
125 mlvíz

Elkészítés menete

  1. A hagymát apróra vágjuk és a felforrósított vajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és pár pillanatig együtt pirítjuk a hagymával. Nem sokáig, mivel a fokhagyma hamar megég és keserű lesz.
  2. Hozzáadjuk a curryt, a vízben feloldott húsleveskockát és forrásig főzzük. Miután felforrt, hozzáadjuk a szójaszószt, a bort és alacsony fokozaton 10 percig főzzük.
  3. Egy kevés vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a mártáshoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és pár percig tovább főzzük.
  4. A rántott csirkét vékony szeletekre (nudlikra) vágjuk és leöntjük az elkészült szósszal. Burgonyával, rizzsel vagy zöldséges salátával tálaljuk.