TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Rántott csirkemell sajtos panírban
Rántott csirkemell sajtos panírban
Recept Rántott csirkemell sajtos panírban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egy igazán izgalmas recept, amit mindenképp érdemes kipróbálni. A klasszikus panírból a lisztet kihagytam, viszont a tojásba fehérbor és reszelt sajt került. Erre a tojásos rétegre került a zsemlemorzsa, majd a hússzeleteket forró olajban megsütöttem. A hús puha és szaftos, a fehérbortól és a sajttól a bundájában pedig igazán különleges. A rántott csirkemell sajtos panírban nem véletlenül az egyik nagy kedvencem.

Babu27    ·   18.1.2018

Rántott csirkemell sajtos panírban

Egy igazán izgalmas recept, amit mindenképp érdemes kipróbálni. A klasszikus panírból a lisztet kihagytam, viszont a tojásba fehérbor és reszelt sajt került. Erre a tojásos rétegre került a zsemlemorzsa, majd a hússzeleteket forró olajban megsütöttem. A hús puha és szaftos, a fehérbortól és a sajttól a bundájában pedig igazán különleges. A rántott csirkemell sajtos panírban nem véletlenül az egyik nagy kedvencem.

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
csirkemell
2 db
tojás
100 g
reszelt sajt
2 ev. kanál
fehérbor
ízlés szerint só, bors
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. A tojást felverjük, hozzáadjuk a bort és a reszelt sajtot.
  3. A csirkemellet megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsában, végül forró olajban mindkét felét aranyszínűre festjük.
  4. A sült csirkemellekről a felesleges olajat leitatjuk.
  5. Kedvenc köretünkkel tálaljuk. Én burgonyapürét és salátát választottam.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása