Rántott csirkemell sajtos panírban
Egy igazán izgalmas recept, amit mindenképp érdemes kipróbálni. A klasszikus panírból a lisztet kihagytam, viszont a tojásba fehérbor és reszelt sajt került. Erre a tojásos rétegre került a zsemlemorzsa, majd a hússzeleteket forró olajban megsütöttem. A hús puha és szaftos, a fehérbortól és a sajttól a bundájában pedig igazán különleges. A rántott csirkemell sajtos panírban nem véletlenül az egyik nagy kedvencem.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
600 gcsirkemell
2 db tojás
100 greszelt sajt
2 ev. kanálfehérbor
ízlés szerint só, bors
olaj sütéshez
- A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
- A tojást felverjük, hozzáadjuk a bort és a reszelt sajtot.
- A csirkemellet megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsában, végül forró olajban mindkét felét aranyszínűre festjük.
- A sült csirkemellekről a felesleges olajat leitatjuk.
- Kedvenc köretünkkel tálaljuk. Én burgonyapürét és salátát választottam.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažené kuřecí řízky v sýrovém těstíčku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Panierte Hähnchenschnitzel im Käsemantel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS