Rántott csirkemell sajtos panírban

Egy igazán izgalmas recept, amit mindenképp érdemes kipróbálni. A klasszikus panírból a lisztet kihagytam, viszont a tojásba fehérbor és reszelt sajt került. Erre a tojásos rétegre került a zsemlemorzsa, majd a hússzeleteket forró olajban megsütöttem. A hús puha és szaftos, a fehérbortól és a sajttól a bundájában pedig igazán különleges. A rántott csirkemell sajtos panírban nem véletlenül az egyik nagy kedvencem.

Hozzáadta:, 18.1.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Rántott csirkemell sajtos panírban

Hozzávalók

600 gcsirkemell
2 db tojás
100 greszelt sajt
2 ev. kanálfehérbor
ízlés szerint só, bors
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. A tojást felverjük, hozzáadjuk a bort és a reszelt sajtot.
  3. A csirkemellet megforgatjuk a tojásban, majd a zsemlemorzsában, végül forró olajban mindkét felét aranyszínűre festjük.
  4. A sült csirkemellekről a felesleges olajat leitatjuk.
  5. Kedvenc köretünkkel tálaljuk. Én burgonyapürét és salátát választottam.