Rántott darált húsos falatkák

Hozzáadta: TopPetra, 12.5.2020
Kategória: Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A darált hús, be kell valljam, általában finom raguk, szószok alapanyaga, amit azán tésztával vagy rizzsel tálalok. A gyerekek egyszerűen imádják, és nehezen tudom őket rávenni a töltött káposztára, töltött paprikára, vagy akár a fasírtra. Szerencsére, ha a finom darált húsos masszát bepanírozom és bő olajban készre sütöm, akkor számukra rögtön más értelmezést nyer a dolog. Szerző: Danula
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.5.2020
Kategória: Húsételek, Darált hús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hús:
kb 1 kgdarált sertéshús
400 greszelt sajt
1 dbtojás
1 dbkifli
szükség szerint tej
1 marékpetrezselyemzöld aprítva
só
őrölt bors
zsemlemorzsa
- A darált húst elkeverjük a kockára vágott és tejbe áztatott kiflivel. Érdemes a kiflit sokig áztatni, hogy könnyen el lehessen dolgozni a hússal.
- Hozzáadjuk a tojást, reszelt sajtot, petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Eldolgozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy a hús szépen formázható legyen, mint pl. egy kicsit kompaktabb fasírt vagy töltött káposzta töltelék.
- A masszát akár előző nap este is elkészíthetjük, így másnap csak ki kell venni a hűtőből és folytathatjuk az előkészületeket.
- A húsos alapból megformázzuk a korongokat vagy golyókat, klasszikus módon panírozzuk, majd bő olajban készre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Mletý holandský řízek s bramborovou kaší.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hackfleisch-Schnitzel nach Holländer Art mit Kartoffelbrei an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS