Rántott darált húsos falatkák

A darált hús, be kell valljam, általában finom raguk, szószok alapanyaga, amit azán tésztával vagy rizzsel tálalok. A gyerekek egyszerűen imádják, és nehezen tudom őket rávenni a töltött káposztára, töltött paprikára, vagy akár a fasírtra. Szerencsére, ha a finom darált húsos masszát bepanírozom és bő olajban készre sütöm, akkor számukra rögtön más értelmezést nyer a dolog. Szerző: Danula

Hozzáadta:, 12.5.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Rántott darált húsos falatkák

Hozzávalók

Hús:
kb 1 kgdarált sertéshús
400 greszelt sajt
1 dbtojás
1 dbkifli
szükség szerint tej
1 marékpetrezselyemzöld aprítva
őrölt bors
zsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A darált húst elkeverjük a kockára vágott és tejbe áztatott kiflivel. Érdemes a kiflit sokig áztatni, hogy könnyen el lehessen dolgozni a hússal.
  2. Hozzáadjuk a tojást, reszelt sajtot, petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Eldolgozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy a hús szépen formázható legyen, mint pl. egy kicsit kompaktabb fasírt vagy töltött káposzta töltelék.
  4. A masszát akár előző nap este is elkészíthetjük, így másnap csak ki kell venni a hűtőből és folytathatjuk az előkészületeket.
  5. A húsos alapból megformázzuk a korongokat vagy golyókat, klasszikus módon panírozzuk, majd bő olajban készre sütjük.