TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Rántott darált húsos falatkák
Rántott darált húsos falatkák
Recept Rántott darált húsos falatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.5.2020

Rántott darált húsos falatkák

A darált hús, be kell valljam, általában finom raguk, szószok alapanyaga, amit azán tésztával vagy rizzsel tálalok. A gyerekek egyszerűen imádják, és nehezen tudom őket rávenni a töltött káposztára, töltött paprikára, vagy akár a fasírtra. Szerencsére, ha a finom darált húsos masszát bepanírozom és bő olajban készre sütöm, akkor számukra rögtön más értelmezést nyer a dolog. Szerző: Danula

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hús:

kb 1 kg
darált sertéshús
400 g
reszelt sajt
1 db
tojás
1 db
kifli
szükség szerint tej
1 marék
petrezselyemzöld aprítva
őrölt bors
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált húst elkeverjük a kockára vágott és tejbe áztatott kiflivel. Érdemes a kiflit sokig áztatni, hogy könnyen el lehessen dolgozni a hússal.
  2. Hozzáadjuk a tojást, reszelt sajtot, petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Eldolgozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy a hús szépen formázható legyen, mint pl. egy kicsit kompaktabb fasírt vagy töltött káposzta töltelék.
  4. A masszát akár előző nap este is elkészíthetjük, így másnap csak ki kell venni a hűtőből és folytathatjuk az előkészületeket.
  5. A húsos alapból megformázzuk a korongokat vagy golyókat, klasszikus módon panírozzuk, majd bő olajban készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása