Rántott hús darált húsból

Recept Rántott hús darált húsból
KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a szaftos és puha húsos ételeket, annak kötelező kipróbálni a sajtos darált húst, rántva! Az alapja darált hús, amit reszelt sajttal és tojással keverünk el, a fűszerezése pedig a klasszikus só és bors. A kis korongok megformázását a panírozás követ: zsemlemorzsa, felvert tojás, majd ismét zsemlemorzsa. A kis falatkákat már csak aranybarnára kell sütni, természetesen bő zsiradékban. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

500 gdarált hús
400 greszelni való sajt
2 dbtojás
só, bors

Panír:

tojás
zsemlemorzsa

Szükségünk lesz még:

olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sajtot lereszeljük, majd elkeverjük a darált hússal és tojással. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A hozzávalókat egységes masszává dolgozzuk, majd kezünkkel megformázzuk a fasírtokat.
  3. A kis korongokat bepanírozzuk: zsemlemorzsa, felvert tojás, zsemlemorzsa.
  4. Forró olajban készre sütjük. Ha már a felszíne aranybarna, elkészült.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás