TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Fasírt receptek Rántott hús darált húsból
Rántott hús darált húsból
Recept Rántott hús darált húsból
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.11.2019

Rántott hús darált húsból

Aki szereti a szaftos és puha húsos ételeket, annak kötelező kipróbálni a sajtos darált húst, rántva! Az alapja darált hús, amit reszelt sajttal és tojással keverünk el, a fűszerezése pedig a klasszikus só és bors. A kis korongok megformázását a panírozás követ: zsemlemorzsa, felvert tojás, majd ismét zsemlemorzsa. A kis falatkákat már csak aranybarnára kell sütni, természetesen bő zsiradékban. Szerző: Mineralka

20 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

500 g
darált hús
400 g
reszelni való sajt
2 db
tojás
só, bors

Panír:

tojás
zsemlemorzsa

Szükségünk lesz még:

olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sajtot lereszeljük, majd elkeverjük a darált hússal és tojással. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A hozzávalókat egységes masszává dolgozzuk, majd kezünkkel megformázzuk a fasírtokat.
  3. A kis korongokat bepanírozzuk: zsemlemorzsa, felvert tojás, zsemlemorzsa.
  4. Forró olajban készre sütjük. Ha már a felszíne aranybarna, elkészült.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása