TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Rántott hús
Rántott hús
Recept Rántott hús
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.2.2022

Rántott hús

A rántott hús szerintem az egyik legkedveltebb húsétel. Finom, klasszikus finomság, aminek kicsik és nagyok is egyaránt örülnek. Búzafinomliszt helyett kukoricalisztet használtam.

25 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
ertéslapocka
3 db
tojás
kukoricaliszt
zsemlemorzsa
bors
főzőtejszín
sertészsír
olaj
burgonya
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalók mennyisége a hús mennyiségétől is függ. Minél vastagabb a panír, annál több kell a hozzávalókból is. Sokan dupla panírt készítenek, én a szimplával is beérem.
  2. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Kevés tejszínnel is megkenjük, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Amíg a husi a hűtőben pihen, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk. Sós vízbe tesszük, puhára főzzük. Leszűrjük, sóval, tejszínnel, sóval elkészítjük a pürét.
  4. A tojást, zsemlemorzsát, lisztet külön-külön tányérba tesszük, a tojást kevés tejszínnel felverjük. Elkezdjük a panírozást: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ha a vastagabb panír kedvelői vagyunk duplán is panírozhatunk.
  5. Olajat hevítünk, a húst pedig aranyszínűre sütjük. Én úgy csinálom, hogy gyorsan beleteszem az olajba a husit, lefedem, közepes lángra veszem. A húst papírtörlőre tesszük, a felesleges zsiradékot leitatjuk.
  6. A rántott húst burgonyapürével tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Izabelkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása