Rántott hús

Recept Rántott hús

Hozzáadta: TopPetra, 21.2.2022

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A rántott hús szerintem az egyik legkedveltebb húsétel. Finom, klasszikus finomság, aminek kicsik és nagyok is egyaránt örülnek. Búzafinomliszt helyett kukoricalisztet használtam.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.2.2022

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

600 gertéslapocka
3 dbtojás
kukoricaliszt
zsemlemorzsa
bors
főzőtejszín
sertészsír
olaj
burgonya
vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalók mennyisége a hús mennyiségétől is függ. Minél vastagabb a panír, annál több kell a hozzávalókból is. Sokan dupla panírt készítenek, én a szimplával is beérem.
  2. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Kevés tejszínnel is megkenjük, fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Amíg a husi a hűtőben pihen, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk. Sós vízbe tesszük, puhára főzzük. Leszűrjük, sóval, tejszínnel, sóval elkészítjük a pürét.
  4. A tojást, zsemlemorzsát, lisztet külön-külön tányérba tesszük, a tojást kevés tejszínnel felverjük. Elkezdjük a panírozást: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ha a vastagabb panír kedvelői vagyunk duplán is panírozhatunk.
  5. Olajat hevítünk, a húst pedig aranyszínűre sütjük. Én úgy csinálom, hogy gyorsan beleteszem az olajba a husit, lefedem, közepes lángra veszem. A húst papírtörlőre tesszük, a felesleges zsiradékot leitatjuk.
  6. A rántott húst burgonyapürével tálaljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Izabelkának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás