Rebarbarás-epres-túrós süti

Recept Rebarbarás-epres-túrós süti
KÜLDÖTT KÉPEK

A rebarbara ízvilága a friss eperrel és vaníliás-édes túróval keveredik ebben a süteményben. A kevert tésztát csak kivajazott és liszttel beszórt tepsibe kell önteni, majd a tetejére pakoljuk a finomabbnál finomabb feltéteket. A süti az édes. vajas-lisztes-cukros morzsát is nagyon jól bírja, sőt, a család is. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrebúzafinomliszt
1 bögrerétesliszt
1,5 bögrekristálycukor
1/2 bögreolaj
1,5 bögretej (szükség esetén több)
1 csomagsütőpor
2 dbtojás
eper, rebarbara

Szükségünk lesz még:

250 gtúró
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint kristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  2. A rebarbarát megmossuk, felszeleteljük, cukorral megszórjuk. Amikor már levet engedett, rászórjuk a tésztára a rebarbarát és az epret. A túrót a vaníliacukorra, fahéjjal és kristálycukorral elkeverjük, majd ezt is rámorzsoljuk a tészta tetejére.
  3. Akár édes morzsát is szórhatunk a tetejére: vaj, rétesliszt és kristálycukor 1:1:1 arányban.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás