TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Rebarbarás-epres-túrós süti
Rebarbarás-epres-túrós süti
Recept Rebarbarás-epres-túrós süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.6.2020

Rebarbarás-epres-túrós süti

A rebarbara ízvilága a friss eperrel és vaníliás-édes túróval keveredik ebben a süteményben. A kevert tésztát csak kivajazott és liszttel beszórt tepsibe kell önteni, majd a tetejére pakoljuk a finomabbnál finomabb feltéteket. A süti az édes. vajas-lisztes-cukros morzsát is nagyon jól bírja, sőt, a család is. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
rétesliszt
1,5 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
olaj
1,5 bögre
tej (szükség esetén több)
1 csomag
sütőpor
2 db
tojás
eper, rebarbara

Szükségünk lesz még:

250 g
túró
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  2. A rebarbarát megmossuk, felszeleteljük, cukorral megszórjuk. Amikor már levet engedett, rászórjuk a tésztára a rebarbarát és az epret. A túrót a vaníliacukorra, fahéjjal és kristálycukorral elkeverjük, majd ezt is rámorzsoljuk a tészta tetejére.
  3. Akár édes morzsát is szórhatunk a tetejére: vaj, rétesliszt és kristálycukor 1:1:1 arányban.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása