TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Rebeka réteges salátája
Rebeka réteges salátája
Recept Rebeka réteges salátája
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt a réteges salátát elég gyakran készítem, és főleg akkor, amikor igazán ízletes és friss zellerlevélhez jutok. Bár a választott üvegedény nem a legpraktikusabb, de legalább látszanak az egyes rétegei a salátának. Zeller, ananász, póréhagyma, kukorica, kedvenc sonkám, majonézes-mustáros-joghurtos öntet, reszelt sajt, főtt tojás – ez mind kell hozzá. Ha szeretjük a színes ételeket, akkor egy réteg kaliforniai vagy bármilyen piros, zöld vagy sárga paprika is ehet egy réteg, vagy akár friss paradicsom.

Alexa96    ·   20.1.2017

Rebeka réteges salátája

Ezt a réteges salátát elég gyakran készítem, és főleg akkor, amikor igazán ízletes és friss zellerlevélhez jutok. Bár a választott üvegedény nem a legpraktikusabb, de legalább látszanak az egyes rétegei a salátának. Zeller, ananász, póréhagyma, kukorica, kedvenc sonkám, majonézes-mustáros-joghurtos öntet, reszelt sajt, főtt tojás – ez mind kell hozzá. Ha szeretjük a színes ételeket, akkor egy réteg kaliforniai vagy bármilyen piros, zöld vagy sárga paprika is ehet egy réteg, vagy akár friss paradicsom.

Alapanyagok
1 csokor
zellerszár
1 db
kukoricakonzerv (400 g)
1 db
ananászkonzerv (400 g)
1 db
közepes póréhagyma
250 g
minőségi sonka
4 db
keményre főtt tojás
250 g
reszelni való sajt
200 g
görög joghurt
250 g
majonéz
1 ev. kanál
dijoni mustár
ízlés szerint só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kukoricát és az ananászt leszűrjük (külön-külön), a zellert pedig vékonyra szeleteljük.
  2. Ha szükséges, az ananászt kisebbre vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a póréhagymát vékonyra szeleteljük, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a főtt tojást tojásvágóval felszeleteljük.
  3. Egy tálban a majonézt, a mustárt és a joghurtot elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  4. Kezdjük a rétegezést. A legalsó réteg a zeller, erre kerül szépen egymás után a kukorica, póréhagyma, ananász, sonka, az öntet, a reszelt sajt, végül a tojás.
  5. A salátás tálat frissentartó fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakára (12 órára) hűtőbe tesszük.
  6. A salátát akár össze is keverhetjük, tálalhatjuk köretként sültekhez, de önmagában, vagy friss péksüteménnyel is isteni.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Forrás: www.varenistomem.cz

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása