Rebeka réteges salátája

Ezt a réteges salátát elég gyakran készítem, és főleg akkor, amikor igazán ízletes és friss zellerlevélhez jutok. Bár a választott üvegedény nem a legpraktikusabb, de legalább látszanak az egyes rétegei a salátának. Zeller, ananász, póréhagyma, kukorica, kedvenc sonkám, majonézes-mustáros-joghurtos öntet, reszelt sajt, főtt tojás – ez mind kell hozzá. Ha szeretjük a színes ételeket, akkor egy réteg kaliforniai vagy bármilyen piros, zöld vagy sárga paprika is ehet egy réteg, vagy akár friss paradicsom.

Hozzáadta:, 20.1.2017
Kategória: Saláták
Recept Rebeka réteges salátája

Hozzávalók

1 csokorzellerszár
1 dbkukoricakonzerv (400 g)
1 dbananászkonzerv (400 g)
1 dbközepes póréhagyma
250 gminőségi sonka
4 dbkeményre főtt tojás
250 greszelni való sajt
200 ggörög joghurt
250 gmajonéz
1 ev. kanáldijoni mustár
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A kukoricát és az ananászt leszűrjük (külön-külön), a zellert pedig vékonyra szeleteljük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. Ha szükséges, az ananászt kisebbre vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a póréhagymát vékonyra szeleteljük, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a főtt tojást tojásvágóval felszeleteljük.
  3. Egy tálban a majonézt, a mustárt és a joghurtot elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. Kezdjük a rétegezést. A legalsó réteg a zeller, erre kerül szépen egymás után a kukorica, póréhagyma, ananász, sonka, az öntet, a reszelt sajt, végül a tojás.
  5. A salátás tálat frissentartó fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakára (12 órára) hűtőbe tesszük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  6. A salátát akár össze is keverhetjük, tálalhatjuk köretként sültekhez, de önmagában, vagy friss péksüteménnyel is isteni.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Forrás: www.varenistomem.cz