Rebeka réteges salátája

Hozzáadta: Alexa96, 20.1.2017
Kategória: Saláták, Zöldségsaláták, Húsos saláta, Öntetek és dresszingek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Ezt a réteges salátát elég gyakran készítem, és főleg akkor, amikor igazán ízletes és friss zellerlevélhez jutok. Bár a választott üvegedény nem a legpraktikusabb, de legalább látszanak az egyes rétegei a salátának. Zeller, ananász, póréhagyma, kukorica, kedvenc sonkám, majonézes-mustáros-joghurtos öntet, reszelt sajt, főtt tojás – ez mind kell hozzá. Ha szeretjük a színes ételeket, akkor egy réteg kaliforniai vagy bármilyen piros, zöld vagy sárga paprika is ehet egy réteg, vagy akár friss paradicsom.
Hozzáadta: Alexa96, 20.1.2017
Kategória: Saláták, Zöldségsaláták, Húsos saláta, Öntetek és dresszingek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
- A kukoricát és az ananászt leszűrjük (külön-külön), a zellert pedig vékonyra szeleteljük.
- Ha szükséges, az ananászt kisebbre vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a póréhagymát vékonyra szeleteljük, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a főtt tojást tojásvágóval felszeleteljük.
- Egy tálban a majonézt, a mustárt és a joghurtot elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Kezdjük a rétegezést. A legalsó réteg a zeller, erre kerül szépen egymás után a kukorica, póréhagyma, ananász, sonka, az öntet, a reszelt sajt, végül a tojás.
- A salátás tálat frissentartó fóliával letakarjuk, és legalább egy éjszakára (12 órára) hűtőbe tesszük.
- A salátát akár össze is keverhetjük, tálalhatjuk köretként sültekhez, de önmagában, vagy friss péksüteménnyel is isteni.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
Forrás: www.varenistomem.cz