TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes kenyér hokkaido tökből, túrós töltelékkel
Édes kenyér hokkaido tökből, túrós töltelékkel
Recept Édes kenyér hokkaido tökből, túrós töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.2.2022

Édes kenyér hokkaido tökből, túrós töltelékkel

Ez a kenyér zseniális! Édes, túrós, puha, szaftos. Érdemes kipróbálni. A hokkaido tök sült sütőtökből készült pürével is helyettesíthető.

20 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

300 g
hokkaido tök püré (megsütjük, pürésítjük)
2 db
tojás
50 g
méz
1 db
alma
100 g
zabliszt
30 g
vanília ízű fehérjepor
50 ml
olaj
100 ml
tej
1 kávéskanál
sütőpor
1 kávéskanál
szódabikarbóna
30 g
aprított mogyoró, kesu vagy mandula
1 kávéskanál
mézeskalács fűszerkeverék

Túrós töltelék

150 g
lágy túró
15 g
vanília ízű fehérjepor
1 evőkanál
citromlé
1 evőkanál
vanília ízű pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a mézzel kikeverjük, ebbe kerül bele az olaj, a püré, a tej, a nagy lyukú reszelőn lereszelt alma. Eldolgozzuk, majd jöhetnek a száraz hozzávalók is.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába.
  3. A tészta felét olajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába töltjük. Rákanalazzuk a tölteléket (a hozzávalókat jól elkeverjük), majd lefedjük a második adag tésztával. 170 fokon 50 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása