TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Házi eperszirup
Házi eperszirup
Recept Házi eperszirup
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.5.2022

Házi eperszirup

A házi eperszirupnál kevés finomabb van. Ha pedig beindul az eperszezon, akkor pedig érdemes neki látni.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
eper
4 bögre
víz
2 bögre
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük (annyival, ami ellepi), majd forrástól számított 20 percig főzzük.
  2. Főzés közben a tetején hab keletkezik, ezt leszedjük./
  3. 20 perc főzés után (az eper már kifakult) másik edénybe szűrjük. Az epret nem nyomkodjuk, csak simán hagyjuk, hogy lecsepegjen.
  4. Az epres léhez hozzáadjuk a cukrot, elkezdjük melegíteni, addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Levesszük a lángról, kihűtjük.
  5. Lezárható üvegekbe töltjük. 2 hétig használható, hűtőben kell tárolni. Ha sűrűbb szirupot szeretnénk, akkor több cukrot dunk hozzá.

Forrás: Povar

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása