TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Himalája szelet – FOTÓKKAL
Himalája szelet – FOTÓKKAL
Recept Himalája szelet – FOTÓKKAL
TopPetra TopPetra    ·   21.5.2022

Himalája szelet – FOTÓKKAL

Kakaós és világos tészta tökéletes találkozása, porcukorral meghintve.

Alapanyagok

Sötét tészta (1 bögre = 300 ml):

2 db
tojás
2 bögre
búzafinomliszt
1/2 bögre
porcukor
1 csomag
sütőpor
1 bögre
tej
1/2 bögre
olaj
2 evőkanál
kakaó
1 db
citrom reszelt héja

Világos tészta:

2 db
tojás
500 g
lágy túró
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
pudingpor, vaníliás
1/2 bögre
porcukor
1 bögre
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a sötét tésztát. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, kakaót, citrom reszelt héját, sütőporral elkevert lisztet.
  2. A világos tészta hozzávalóit tálba tesszük, alaposan kikeverjük. A sötét tészta sűrűbb, a világos pedig hígabb.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a kakaós tészta 2/3-át. Erre öntjük rá a világos tésztát, majd a világos tésztára a maradék kakaós tésztát. 180 okra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása