TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Lekvárral, mákkal, dióval és Nutellával töltött kosarak
Lekvárral, mákkal, dióval és Nutellával töltött kosarak
Recept Lekvárral, mákkal, dióval és Nutellával töltött kosarak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Lekvárral, mákkal, dióval és Nutellával töltött kosarak

A kosárkákat gyakorlatilag bármivel megtölthetjük. A címben szereplő töltelékek a nagy kedvenc a családban, ezért elsősorban ezekre hagyatkoztam. Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 bögre
búzafinomliszt
1/4 bögre
porcukor
2 kv. kanál
őrölt fahéj
1 bögre
puha vaj
2 ev. kanál
narancslé
1/5 bögre
hideg víz
Tölteléknek, amit választunk
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk – ha túl tömény és kemény lenne, akkor adhatunk hozzá még vizet, fordított esetben pedig lisztet.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat. A kapott korongokat kis kör alakú formákba töltjük, 180 fokon 3 percet sütjük. Megöltjük a kiválasztott töltelékkel, a tetejére a maradék tésztából készített díszeket teszünk, majd további  percig sütjük. Ha a tészta vastagabb, akkor a sütési idő is megnövekszik, mindkét fázisban.
  3. Miután a kosárkák megsültek, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása