TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Meggy Mákos kocka meggyes krémmel
Mákos kocka meggyes krémmel
Recept Mákos kocka meggyes krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.10.2021

Mákos kocka meggyes krémmel

A mák és meggy csodálatosan kiegészíti egymást. Ezért is szeretem ezt az édességet. Sok hozzávaló, több idő, de megéri a fáradozást. Szerző: Jaja79

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
darált mák
1 bögre
rétesliszt
200 g
porcukor
1 kv. kanál
sütőpor
250 ml
tej
2 ev. kanál
olaj
1 db
tojás
450 g
meggybefőtt

Szükségünk lesz még:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
3 ev. kanál
kristálycukor
400 ml
meggydzsúsz
2 ev. kanál
vaj a tál kikenéséhez
2 ev. kanál
búzafinomliszt a tál beszórásához
3 ev. kanál
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk.
  2. A mákot, lisztet, porcukrot tálba tesszük. Hozzáadjuk a sütőport is, elkeverjük.
  3. Az olajat, tejet, tojást elkeverjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Sima állagú tésztává dolgozzuk.
  4. A meggyet a 20x30 cm-es, kivajazott és liszttel beszórt sütőtál aljára szórjuk, erre kerül rá a tészta. 180 fokon 25-30 perig sütjük.
  5. A vanília ízű pudingport, 3 evőkanál cukrot 100 ml meggylében csomómentesre keverjük. A maradék meggylevet feltesszük főni, majd hozzáadjuk a cukros-pudingos alapot. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  6. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, félbe vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd a másik lappal lefedjük. Porcukorral megszórjuk. 
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása