TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tejszínes gomba
Tejszínes gomba
Recept Tejszínes gomba
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.5.2021

Tejszínes gomba

Egyszerű ebé a mindennapokra, megerőltetés nélkül. Akár gombamártásnak is használhatjuk, ilyenkor talán kicsit jobban be kell sűríteni, és már tálalhatjuk is főtt tésztával. Ez a tejszínes gomba viszont knédlivel vagy zsemlegombóccal is tökéletes. Szerző: Mineralka

Alapanyagok
500 g
friss gomba
2 db
közepes vöröshagyma
Szükség szerint
olaj
csipet
só és bors
csipet
édes őrölt pirospaprika
2,5 dcl
főzőtejszín (legalább 20%, de minél zsírosabb, annál jobb)
Szükség szerint
tej
Szükség szerint
finomliszt
Ízlés szerint
ételízesítő
2 db
Maggi Gombaleveskocka
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyra vágott megtisztított gombát.
  2. Sózzuk, borsozzuk őrölt pirospaprikával megszórjuk.
  3. Kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Amikor már a gomba puha, hozzáadjuk gombaleveskockát.
  4. Megkóstoljuk, ha kell ízesítjük, esetleg vízzel felöntjük. Ilyenkor mindig rottyantunk rajta egyet.
  5. Hozzáadjuk a tejszínt.
  6. A lisztet kevés tejben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük bel.
  7. Kóstoljuk, majd adhatunk hozzá fűszereket, ételízesítőt.
  8. Knédlivel, esetleg főtt tésztával tálaljuk.
  9.  
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása