TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Régi, bevált marcipános bonbon recept. Gyerekkorom édes, házi szaloncukrát juttatja az eszembe.
Régi, bevált marcipános bonbon recept. Gyerekkorom édes, házi szaloncukrát juttatja az eszembe.
Régi, bevált marcipános bonbon recept. Gyerekkorom édes, házi szaloncukrát juttatja az eszembe.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a recept nem most született, már régóta a családi örökség részét képezi. Nem hittem volna, hogy burgonya felhasználásával lehet édességet készíteni, de nagyon meglepődtem a végeredménye. A burgonya a tökéletes állag eléréséhez nagyon kell, de a cukor és mandula aroma tökéletesen kompenzálja ezt az előítéletet. A porcukor mennyisége irányadó. Először 300 g-mal kezdtem, majd a tökéletes állag eléréséhez fokozatosan adtam hozzá, végül nagyjából 800 g cukornál álltam meg.

TopPetra TopPetra    ·   21.11.2023

Régi, bevált marcipános bonbon recept. Gyerekkorom édes, házi szaloncukrát juttatja az eszembe.

Ez a recept nem most született, már régóta a családi örökség részét képezi. Nem hittem volna, hogy burgonya felhasználásával lehet édességet készíteni, de nagyon meglepődtem a végeredménye. A burgonya a tökéletes állag eléréséhez nagyon kell, de a cukor és mandula aroma tökéletesen kompenzálja ezt az előítéletet. A porcukor mennyisége irányadó. Először 300 g-mal kezdtem, majd a tökéletes állag eléréséhez fokozatosan adtam hozzá, végül nagyjából 800 g cukornál álltam meg.

20 perc
Elkészítés
Alapanyagok
200 g
főtt burgonya
kb. 800 g
porcukor
1 kávéskanál
mandula aroma
forgatáshoz
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, kihűtjük, a héját eltávolítjuk, majd a burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A porcukrot fokozatosan adjuk a burgonyához, majd a mandula aroma is belekerül. A már formázható burgonyás-porcukros masszát legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Így könnyebb lesz vele dolgozni.
  3. Egy kanál segítségével kis darabkát veszünk ki a burgonyás alapból, ezekből golyót formázunk, majd a golyókat kakaóba forgatjuk.
  4. A kis golyókat tálalásig hűtőben tároljuk.

Blogom: Adkas

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása