TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Régi világ lángosa – megbízható recept a régmúltból
Régi világ lángosa – megbízható recept a régmúltból
Régi világ lángosa – megbízható recept a régmúltból
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Retró lángos, amit mindenki úgy fejet be, ahogy szeretne. A tészta univerzális, édes vagy sós befejezés is bőven elképzelhető. Mi szeretjük a klasszikus feltéteket, de az utóbbi időben még sonkát is szórok rá. Szerző: Milka

TopPetra TopPetra    ·   8.5.2023

Régi világ lángosa – megbízható recept a régmúltból

Retró lángos, amit mindenki úgy fejet be, ahogy szeretne. A tészta univerzális, édes vagy sós befejezés is bőven elképzelhető. Mi szeretjük a klasszikus feltéteket, de az utóbbi időben még sonkát is szórok rá. Szerző: Milka

65 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok
1 kg
búzafinomliszt
60 g
élesztő
700 ml
tej
1 evőkanál
kristálycukor
2 kávéskanál
ízlés szerint
tartármártás
ízlés szerint
reszelt sajt
ízlés szerint
sonka
Recept elkészítése
Nyomtatás
65 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a liszthez, sózzuk, tésztává gyúrjuk. Kendővel lefedjük, kb. egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát nagyjából 13 egyenlő darabra osztjuk, mindegyikből cipót formázunk. A cipókat további 15 percig kelesztjük.
  2. A cipókat lángos alakúra és méretűre formázzuk, forró olajban megsütjük. Bő olajmennyiségre van szükség. A megsült lángosokat fokhagymás vízzel megkenjük. A fokhagymás vízhez 2 dl vizet és 8 gerezd zúzott fokhagymát keverünk el.
  3. A sonkát csíkozzuk vagy negyedejül, a sajtot lereszeljük.
  4. A lángost tejföllel megkenjük, sonkával és reszelt sajttal megszórjuk. Tejföl helyett akár majonézt vagy tartármártást is használhatunk.
Sdílet na Facebooku
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása