Rendhagyó meggyes tekercs vaníliapudinggal

Recept Rendhagyó meggyes tekercs vaníliapudinggal
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik legjobb tekercs, amit valaha ettem! A meggyes töltelék és vaníliapuding házasítása kivételes, nem hittem volna, hogy ennyire finom lesz! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

600 grétesliszt
1 dbfriss élesztő
50 gkristálycukor
2 dbtojás
150 gvaj
250 mltej
2 csomagvaníliacukor

Töltleék:

1 üvegmeggykompót
6 ev. kanálkristálycukor
2 csoamgvaníliacukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
víz
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt tejbe morzsoljuk, cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet, tojást, vajat, vaníliacukrot elkeverjük az élesztővel, majd tésztává dolgozzuk. Lefejdük, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyiket kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd a töltelékkel megkenjük.
  3. A meggy levét felfogjuk, edénybe tesszük, 600 ml-is vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliacukrot, pudingport. Csomómentesre keverjük, pudingot főzünk, majd a meggyet is beletesszük. Levesszük a lángról, kihűtjük, közben néha meg-megkeverjük.
  4. A tölteléket még melegen, de nem forrón kenjük rá a tésztára. A tésztát felcsavarjuk – egyszerre a jobb és bal oldaláról is elkezdjük felcsavarni, és amikor a közepén a két rész összeér, olyan látszatot kelt, mintha 2 tekercs lenne. 15x25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 20 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben megsütjük. Amíg még forró, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás