Rendkívül gyors epres piskóta

Recept Rendkívül gyors epres piskóta
KÜLDÖTT KÉPEK

A Rendkívül gyors epres piskóta tényleg egy pihe-puha lágy piskóta sok gyümölccsel. Kevés munkával egy igazán ínycsiklandó sütemény. Ha kicsit több az időnk, akkor akár gyümölcsös krémmel vagy házi fagylalttal is feldobható, de önmagában is rendkívül finom.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

5 dbtojás
200 gcukor
8 ev. kanálolaj
200 grétesliszt
csipet szódabikarbóna

Befejezéshez:

200 gfelszeletelt eper
beszóráshoz porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások fehérjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá dolgozzuk. Ezután hozáadjuk a tojások sárgáját. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, valamint a szódabikarbónával összekevert lisztet.
  2. A tésztát zsiradékkal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk az eperszeletekkel és 15 perc alatt 180°C-on aranyszínűre sütjük. A tésztába tűt szúrunk, és ha már nem ragad, akkor elkészült. Ha még ragacsos, akkor a tésztát tovább sütjük.
  3. A süteményt felkockázzuk és már tálalhatjuk is. Ízés szerint megszórhatjuk porcukorral.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás