TopReceptek.hu Saláták Öntetek és dresszingek Rendkívül ízletes káposztasaláta sárgarépával
Rendkívül ízletes káposztasaláta sárgarépával
Recept Rendkívül ízletes káposztasaláta sárgarépával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   8.6.2017

Rendkívül ízletes káposztasaláta sárgarépával

Ön is szereti az éttermekben köretként kínált káposztasalátát? Ha otthon is el szeretné készíteni, próbálja ki ezt a receptet, még jobb is, mint az éttermi! De ítélje meg Ön :) Nem kell hozzá más, mint egy kis káposzta, sárgarépa és hagyma, meg az öntet, aminek hozzávalói többnyire rendelkezésre állnak. A feldolgozott zöldségeket az elkészített öntettel nyakon öntjük, elkeverjük, pár órát állni hagyjuk, és már el is készült.

Alapanyagok
1/2 fej
káposzta
2 db
sárgarépa
1 db
hagyma
100 g
tejföl
100 g
majonéz
1 evőkanál
mustár
2 kávéskanál
ecet
3 kávéskanál
kristálycukor
só és bors ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A káposztáról eltávolítjuk a külső leveleket, majd a megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, esetleg éles késsel vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a keskeny holdacskákra vágott hagymát.
  2. Egy másik tálkában előkészítjük az öntetet – a majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, ecetet, végül pedig a kristálycukrot is (a cukrot fokozatosan adjuk hozzá, attól függően, mennyire szeretnénk édesre készíteni a salátát).
  3. Az öntethez hozzáadjuk a felvágott zöldséget és összekeverjük.
  4. A saláta úgy a legjobb, ha legalább 2 órát hagyjuk állni, úgy érnek össze az ízek.

Forrás: Shugarysweets

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása