TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Répás kifli tojás nélkül, lekvárral töltve
Répás kifli tojás nélkül, lekvárral töltve
Recept Répás kifli tojás nélkül, lekvárral töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.7.2018

Répás kifli tojás nélkül, lekvárral töltve

Nem vicc, a répás kifli tésztájába tényleg nem kell tojás. Az egészhez csupán 5 hozzávalóból ál, amiből az egyik a finom lekvár, amivel a kifliket töltjük. Szerintem a recepttel mindenki megbirkózik, ráadásul a hozzávalókat szinte minden háztartásban megtaláljuk. A répás kifliket még forrón porcukorral megszórom, és már csak az a dolgom, hogy bezsebeljem az elismeréseket! Szerző: Kvietok

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
250 g
vaj
150 g
sárgarépa
1 csomag
sütőpor
lekvár töltéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egyszerű recept, amihez gyakorlatilag csak 5 hozzávaló kell. Ezek a hozzávalók nagy valószínűséggel minden háztartásban megtalálhatók.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a puha vajat (ha tudom, hogy délután sütni fogok, akkor a vajat már reggel kiveszem a hűtőből) és a sütőporral elkevert lisztet. Eldolgozzuk, majd egy nagyobb cipót formázunk a tésztából.
  3. A cipót vékony kör alakúra nyújtjuk, majd a kört cikkekre vágjuk. A kis cikkek vastagabb felére egy kanál lekvárt töltünk.
  4. A lekvárral töltött cikkeket felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. 180 fokon addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz a tészta. Még forrón porcukorral megszórjuk, kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása