Répás kifli tojás nélkül, lekvárral töltve

Nem vicc, a répás kifli tésztájába tényleg nem kell tojás. Az egészhez csupán 5 hozzávalóból ál, amiből az egyik a finom lekvár, amivel a kifliket töltjük. Szerintem a recepttel mindenki megbirkózik, ráadásul a hozzávalókat szinte minden háztartásban megtaláljuk. A répás kifliket még forrón porcukorral megszórom, és már csak az a dolgom, hogy bezsebeljem az elismeréseket! Szerző: Kvietok

Hozzáadta:, 20.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Répás kifli tojás nélkül, lekvárral töltve

Hozzávalók

300 gbúzafinomliszt
250 gvaj
150 gsárgarépa
1 csomagsütőpor
lekvár töltéshez

Elkészítés menete

  1. Egyszerű recept, amihez gyakorlatilag csak 5 hozzávaló kell. Ezek a hozzávalók nagy valószínűséggel minden háztartásban megtalálhatók.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a puha vajat (ha tudom, hogy délután sütni fogok, akkor a vajat már reggel kiveszem a hűtőből) és a sütőporral elkevert lisztet. Eldolgozzuk, majd egy nagyobb cipót formázunk a tésztából.
  3. A cipót vékony kör alakúra nyújtjuk, majd a kört cikkekre vágjuk. A kis cikkek vastagabb felére egy kanál lekvárt töltünk.
  4. A lekvárral töltött cikkeket felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. 180 fokon addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz a tészta. Még forrón porcukorral megszórjuk, kihűtjük.