Répás tekercs túrókrémmel

A répatorta nagy népszerűségnek örvend a konyhámban, így nem csoda, hogy ezt a zöldséget egyéb édességekhez is fel lehet használni. Legutóbb répatekercset készítettem túrókrémmel. A klasszikusnak mondható tésztában extra hozzávaló a reszelt répa. A megsült tésztát megkentem a túrós krémmel (az állagát főzés nélküli pudingporral javítottam), majd az egészet felcsavartam. A kész tekercset egy kevés krémmel, vagy más, házi bevonóval is bevonhatjuk. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 24.1.2019
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Répás tekercs túrókrémmel

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
100 gnádcukor
1 csomagvaníliacukor
140 gsárgarépa
1 ev. kanálolaj
120 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálőrölt fahéj
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
Töltelék:
400 gtúró
200 gtejföl
4 ev. kanálporcukor
2 ev. kanálfőzés nélküli krémpuding (pl. Gála krémpor)

Elkészítés menete

  1. A sárgarépát lereszeljük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Beledolgozzuk az olajat, a reszelt sárgarépát, végük a liszt, fahéj, sütőpor és egy csipet só keverékét.
  3. A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 10 percig sütjük. A tésztát kihűtjük, megkenjük a túrós töltelékkel, majd felcsavarjuk, közben a sütőpapírt eltávolítjuk.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. A töltelékhez a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük. Én kézi robotgéppel dolgoztam.
  5. Egy kevés krémet félre tehetünk, ezzel is díszíthetjük a tetejét. Másik megoldást, ha 60 g vajat 2 evőkanál porcukorral és 2 evőkanál tejporral elkeverjünk, ezzel is bevonhatjuk. Porcukorral vagy akár darált mogyoróval is díszíthetjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt