Répás tekercs túrókrémmel

Hozzáadta: TopPetra, 24.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok, Pudingos receptek, Torták, Édes torták, Répatorta, Édes sütemények
A répatorta nagy népszerűségnek örvend a konyhámban, így nem csoda, hogy ezt a zöldséget egyéb édességekhez is fel lehet használni. Legutóbb répatekercset készítettem túrókrémmel. A klasszikusnak mondható tésztában extra hozzávaló a reszelt répa. A megsült tésztát megkentem a túrós krémmel (az állagát főzés nélküli pudingporral javítottam), majd az egészet felcsavartam. A kész tekercset egy kevés krémmel, vagy más, házi bevonóval is bevonhatjuk. Szerző: Danka
Hozzáadta: TopPetra, 24.1.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok, Pudingos receptek, Torták, Édes torták, Répatorta, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
- A sárgarépát lereszeljük.
- A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Beledolgozzuk az olajat, a reszelt sárgarépát, végük a liszt, fahéj, sütőpor és egy csipet só keverékét.
- A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 10 percig sütjük. A tésztát kihűtjük, megkenjük a túrós töltelékkel, majd felcsavarjuk, közben a sütőpapírt eltávolítjuk.
- A töltelékhez a hozzávalókat jó alaposan elkeverjük. Én kézi robotgéppel dolgoztam.
- Egy kevés krémet félre tehetünk, ezzel is díszíthetjük a tetejét. Másik megoldást, ha 60 g vajat 2 evőkanál porcukorral és 2 evőkanál tejporral elkeverjünk, ezzel is bevonhatjuk. Porcukorral vagy akár darált mogyoróval is díszíthetjük.