Répás tésztából készült táska szilvalekvárral

Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
A konyha a finom ételek és a kreativitás műhelye, ahol bátran lehet kísérletezni az alapanyagokkal. Ha már a répát használhatjuk tortakészítéshez, akkor miért-ne lehetne felhasználni más édes finomságokhoz is. Ez adta az ötletét a répás tésztából készült táskának, amit szilvalekvárral töltöttem meg. A tészta nagyon finom lett, bár édesebb szájúak plusz cukrot is adhatnak hozzá. Még amíg meleg, porcukorral megszórjuk, és el is készült.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
600 grétesliszt
400 grépa (lereszelve)
1 csomagsütőpor
csipet só
200 gpuha vaj
300 gszilvalekvár
- A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- A szilván kívül minden hozzávalót tálba teszünk és tészta állagúvá dolgozzuk.
- A tésztát 0.5 cm vastagra kinyújtjuk. Korongokat szaggatunk ki belőle (8 cm átmérőjű pohár szájával szaggattam ki a korongokat).
- A korongok közepére 1-1 kanál lekvár kerül, a korongokat félbe hajtjuk, a szélét pedig villával nyomkodjuk le.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 20 percig sütjük.
- Még melegen porcukorral megszórjuk. Ebből a mennyiségből 37 db-ot készítettem (másfél tepsi).
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS