Répás tésztából készült táska szilvalekvárral

Recept Répás tésztából készült táska szilvalekvárral

Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2018

Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A konyha a finom ételek és a kreativitás műhelye, ahol bátran lehet kísérletezni az alapanyagokkal. Ha már a répát használhatjuk tortakészítéshez, akkor miért-ne lehetne felhasználni más édes finomságokhoz is. Ez adta az ötletét a répás tésztából készült táskának, amit szilvalekvárral töltöttem meg. A tészta nagyon finom lett, bár édesebb szájúak plusz cukrot is adhatnak hozzá. Még amíg meleg, porcukorral megszórjuk, és el is készült.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2018

Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

600 grétesliszt
400 grépa (lereszelve)
1 csomagsütőpor
csipet só
200 gpuha vaj
300 gszilvalekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A szilván kívül minden hozzávalót tálba teszünk és tészta állagúvá dolgozzuk.
  3. A tésztát 0.5 cm vastagra kinyújtjuk. Korongokat szaggatunk ki belőle (8 cm átmérőjű pohár szájával szaggattam ki a korongokat).
  4. A korongok közepére 1-1 kanál lekvár kerül, a korongokat félbe hajtjuk, a szélét pedig villával nyomkodjuk le.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 20 percig sütjük.
  6. Még melegen porcukorral megszórjuk. Ebből a mennyiségből 37 db-ot készítettem (másfél tepsi).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás