Répás tésztából készült táska szilvalekvárral

A konyha a finom ételek és a kreativitás műhelye, ahol bátran lehet kísérletezni az alapanyagokkal. Ha már a répát használhatjuk tortakészítéshez, akkor miért-ne lehetne felhasználni más édes finomságokhoz is. Ez adta az ötletét a répás tésztából készült táskának, amit szilvalekvárral töltöttem meg. A tészta nagyon finom lett, bár édesebb szájúak plusz cukrot is adhatnak hozzá. Még amíg meleg, porcukorral megszórjuk, és el is készült.

Hozzáadta:, 10.11.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Répás tésztából készült táska szilvalekvárral

Hozzávalók

600 grétesliszt
400 grépa (lereszelve)
1 csomagsütőpor
csipet só
200 gpuha vaj
300 gszilvalekvár

Elkészítés menete

  1. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A szilván kívül minden hozzávalót tálba teszünk és tészta állagúvá dolgozzuk.
  3. A tésztát 0.5 cm vastagra kinyújtjuk. Korongokat szaggatunk ki belőle (8 cm átmérőjű pohár szájával szaggattam ki a korongokat).Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A korongok közepére 1-1 kanál lekvár kerül, a korongokat félbe hajtjuk, a szélét pedig villával nyomkodjuk le.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokon 20 percig sütjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  6. Még melegen porcukorral megszórjuk. Ebből a mennyiségből 37 db-ot készítettem (másfél tepsi).