TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Répatorta citromos öntettel
Répatorta citromos öntettel
Recept Répatorta citromos öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Akár azt is mondhatjuk, hogy egészségesebben főztem. Ez már az öntetre nem igaz, viszont az öntet tényleg így a legfinomabb. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   14.2.2023

Répatorta citromos öntettel

Akár azt is mondhatjuk, hogy egészségesebben főztem. Ez már az öntetre nem igaz, viszont az öntet tényleg így a legfinomabb. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok

Tészta:

2 bögre (reszelt)
sárgarépa
2 csésze
kókuszreszelék
1 bögre
tej
1 bögre
tönkölyliszt
2 kávéskanál
szódabikarbóna
1 kávéskanál
őrölt fahéj
3/4 bögre
olaj
3/4 bögre
nádcukor

Öntet:

1 db
citrom
150 g
porcukor
kevés
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A hozzávalókat tálba tesszük, elkeverjük. A kb. 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belekanalazzuk. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Kihűtjük.
  2. A citrom levét elkeverjük az átszitált cukorral, majd apránként addig keverjük bele a vizet, amíg a kellő állagot el nem érjük. Vigyázzunk arra, hogy az öntet ne legyen túl híg.
  3. Az öntetet a kihűlt sütemény tetejére kenjük.
Sdílet na Facebooku
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása