Répatorta fehér csokis-tejszínes öntettel

Recept Répatorta fehér csokis-tejszínes öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

A répatorta nagy kedvenc, ünnepségek alkalmával is megállja a helyét. Nem hiányozhat belőle a dió sem. Nem a legdiétásabb recept, de azért a répának és a diónak is megvan a maga jótékony hatása.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 bögre = 250 ml
1,5 bögrerétesliszt
1 bögredarált dió
1 bögreolaj
3 dbnagyobb sárgarépa
3 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Ízlés szerintcitrom reszelt héja

Öntet:

200 gfehér csokoládé
100 mlhabtejszín

Díszítéshez:

marcipán
ételfesték
esetleg kész marcipándíszek

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral kikeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet. Belekerül a vaníliacukor és a citrom reszelt héja is. Amikor ezzel készen vagyunk, a kis lyukú reszelőn lereszelt répát is hozzáadjuk.
  2. Az elkevert tésztát 25x30 cm-es olajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  3. A csokit a tejszínnel felolvasztjuk, ezt locsoljuk a tetejére.
  4. Marcipánnal díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás