TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Répatorta fehér csokis-tejszínes öntettel
Répatorta fehér csokis-tejszínes öntettel
Recept Répatorta fehér csokis-tejszínes öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.2.2022

Répatorta fehér csokis-tejszínes öntettel

A répatorta nagy kedvenc, ünnepségek alkalmával is megállja a helyét. Nem hiányozhat belőle a dió sem. Nem a legdiétásabb recept, de azért a répának és a diónak is megvan a maga jótékony hatása.

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 bögre = 250 ml
1,5 bögre
rétesliszt
1 bögre
darált dió
1 bögre
olaj
3 db
nagyobb sárgarépa
3 db
tojás
1 bögre
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
Ízlés szerint
citrom reszelt héja

Öntet:

200 g
fehér csokoládé
100 ml
habtejszín

Díszítéshez:

marcipán
ételfesték
esetleg kész marcipándíszek
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral kikeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet. Belekerül a vaníliacukor és a citrom reszelt héja is. Amikor ezzel készen vagyunk, a kis lyukú reszelőn lereszelt répát is hozzáadjuk.
  2. Az elkevert tésztát 25x30 cm-es olajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  3. A csokit a tejszínnel felolvasztjuk, ezt locsoljuk a tetejére.
  4. Marcipánnal díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása