Répatorta-kocka lágy tejszínhabbal

Egy kicsivel egészségesebb répatortát készítettem. Minden hozzávalót nem cseréltem le, de a liszt felét darált dióra cseréltem és a megszokotthoz képest a cukor mennyiségét is csökkentettem. A sütiben az a különlegesebb, hogy nem nyers répát használtam, hanem a répát előtte tejben puhára főztem. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 29.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Répatorta-kocka lágy tejszínhabbal

Hozzávalók

Tészta:
270 gsárgarépa
100 mltej
3 dbtojás
150 gporcukor
1 dbcitrom leve és héja
100 gdarált dió
80 g zsemlemorzsa
100 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Befejezéshez:
lekvár
250 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló

Elkészítés menete

  1. A megmosott és meghámozott répát felkarikázzuk, tejben puhára főzzük, majd leturmixoljuk és kihűtjük.
  2. A tojássárgát a cukorral, citrom levével és héjával habosra verjük. Hozzáadjuk a répát, a darált diót, a zsemlemorzsát, majd a sütőporral elkevert lisztet. Jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a tésztaalapba. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (38x25 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután kihűlt, széltében ketté vágjuk.
  4. Az egyik tésztalapot bőven megkenjük a lekvárral és lefedjük a másik tésztalappal. A tetejét habfixálóval elkevert tejszínhabbal megkenjük.