TopReceptek.hu Torták Édes torták Répatorta-kocka lágy tejszínhabbal
Répatorta-kocka lágy tejszínhabbal
Recept Répatorta-kocka lágy tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.4.2020

Répatorta-kocka lágy tejszínhabbal

Egy kicsivel egészségesebb répatortát készítettem. Minden hozzávalót nem cseréltem le, de a liszt felét darált dióra cseréltem és a megszokotthoz képest a cukor mennyiségét is csökkentettem. A sütiben az a különlegesebb, hogy nem nyers répát használtam, hanem a répát előtte tejben puhára főztem. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

270 g
sárgarépa
100 ml
tej
3 db
tojás
150 g
porcukor
1 db
citrom leve és héja
100 g
darált dió
80 g
zsemlemorzsa
100 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Befejezéshez:

lekvár
250 ml
habtejszín
1 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A megmosott és meghámozott répát felkarikázzuk, tejben puhára főzzük, majd leturmixoljuk és kihűtjük.
  2. A tojássárgát a cukorral, citrom levével és héjával habosra verjük. Hozzáadjuk a répát, a darált diót, a zsemlemorzsát, majd a sütőporral elkevert lisztet. Jó alaposan eldolgozzuk.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük és beleforgatjuk a tésztaalapba. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük (38x25 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután kihűlt, széltében ketté vágjuk.
  4. Az egyik tésztalapot bőven megkenjük a lekvárral és lefedjük a másik tésztalappal. A tetejét habfixálóval elkevert tejszínhabbal megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása