Répatorta mascarpone krémmel

Recept Répatorta mascarpone krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

A mostani helyzet sajnos senkinek sem tesz jót. Én próbálom főzéssel és sütéssel is mulatni az időt, és a családot meglepni jobbnál jobb finomságokkal. Próbálok kicsit változtatni, kísérletezni, és ennek az eredménye ez a csodás répatorta. A mostani nem tortaformában, hanem tepsiben sült, a krém pedig lágy mascarpone alappal készült. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 250 ml)

1,5 bögrenádcukor
4 dbtojás
1 bögreolaj
2 bögrerétesliszt
2 kv. kanálszódabikarbóna
1 csomagsütőpor
csipet só
1 kv. kanálőrölt fahéj
4 bögrereszelt répa
1 bögreapróra vágott dió

Krém:

125 gvaj
250 gmascarpone
1 bögreporcukor
1 dbcitrom leve és reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a stüporral, szódabikarbónával és sóval elkevert lisztet, a fahéjat, a diót és a reszelt répát. Jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A kapott tésztát kivajazott és lisztel beszórt tepsire tesszük, elegyengetjük.
  3. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük, majd félbe vágjuk.
  4. A krém hozzávalóit krémesre dolgozzuk, majd 2/3 részét rákenjük az egyik tésztalapra. A krém nélküli tésztalappal lefedjük, majd a tetejére rávisszük a maradék krémet.
  5. Apróra vágott dióval megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megkössön, majd tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás