Répatorta

Különlegesen finom répatorta receptjét hoztam el nektek! A tésztája finomam fűszeres, lágy és édes, a töltelék pedig tökéletesen harmonizálja a tészta ízvilágát! A tészta nem szárad ki, puha és szaftos, tökéletes kísérő délutáni kávé mellé, vagy csak úgy önmagában majszolgatni. Az elkészítése sem megerőltető, kezdő szakácsok is vígan megbirkóznak vele. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 15.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Répatorta

Hozzávalók

Tészta:
200 gnádcukor
300 grépa lereszelve
3 dbtojás
1,5 dclolaj
1,5 dcltej
300 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanálfahéj
1,5 kv. kanálreszelt gyömbér
1/2 kv. kanál
100 g aprítottdió
Krém:
250 gmascarpone
100 gvaj
100 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A tepsit 180 fokra előmelegítjük, a kör alakú sütőformát előkészítjük, sütőpapírral kibéleljük.
  2. A cukrot, tojást, olajat habosra verjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, sütőporral, fahéjjal, csipet sóval, dióval és őrölt gyömbérrel elkevert lisztet. Ezután adjuk hozzá a répát és a tejet.
  3. A tésztát beletöltjük a sütőformába. Betesszük az előmelegített sütőbe és 45 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és hosszában 3 lapra vágjuk.
  4. A krém hozzávalóit kézi robotgéppel vagy mixerben krémesre dolgozzuk. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat és rakjuk össze a tortát.
  5. A tetejét darált dióval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megkössön, majd felszeleteljük és tálaljuk.