Répatorta tepsiben, fehér csokoládés-tejfölös öntettel

Répatortát készítettem, család kívánságára. Imádom, mert a tésztája is finom fűszeres, amit az öntettel lehet tökéletesíteni. Ennél a receptnél fehér csokoládé és tejföl is került az öntetbe, a tetejét pedig kókuszreszelékkel is megszórtam. A tésztából a fahéj szerintem kihagyhatatlan, a tészta és krém közt pedig egy finom réteg baracklekvár is megbújik. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 8.10.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Répatorta tepsiben, fehér csokoládés-tejfölös öntettel

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 250 ml):
2 bögrerétesliszt
4 bögrereszelt sárgarépa
1,25 bögrekristálycukor
4 dbtojás
1 bögredió
1 bögreolaj
1 kv. kanálfahéj
1/2 kv. kanálszárított gyömbér
1 csomagsütőpor
Tetejére:
kb. 2/3 bögrebaracklekvár
600 mltejföl
100 gfehér csokoládé
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tojást a cukorral habbá verjük, majd beledolgozzuk az olajat. Ezután kerül bele a fahéj, a gyömbér, a reszelt répa, az aprított vagy darált dió, végül a sütőporral elkevert liszt.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Miután kihűlt a tészta, baracklekvárral megkenjük.
  4. Az öntethez a hozzávalókat elkeverjük. Ehhez a fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük, majd elkeverjük az összes többi hozzávalóval. Az így elkészített öntetettel kenjük meg a lekváros süteményt. A tetejére befejezésként kókuszreszeléket szórunk. Hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Felszeleteljük, tálaljuk.